• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

son dört rakamı aynı olanları renklendirme

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Merhaba arkadaşlar, hazırladığım excel sayfasında D2 ile D2009 arasında cep telefon numaraları var. Bu numaralardan son dört rakamı aynı olanları renklendirmek istiyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acaba ?

cep telefonları kayıtlı olduğu için sağlıklı olur mu bilemedim ? alt alta sıralanmış cep telefonu numaraları var d2 ve d2009 sütunları arasında. Aynı numaraları tespit etmem gerekiyor.. Tek tek kontrol ederek çok zor oluyor. Nasıl işin içinden çıkacağımı bilemedim ?

en azından benzer bir dosya eklerseniz daha uygun olur

a1 ve a6, a4 ve a9 aynı cep telefon numarası.. bu şekilde alt alta sıralanmış cep telefonu numaraları arasından aynı olanları renklendirmek istiyorum umarım anlatabilmişimdir. Bir sürü numara var aynı olanları bulup birini silmem gerekiyor yani..

Ekli dosyalar

Sayın cyberworlddd

Şöyle birşey işinize yarar mı?

Ekli dosyalar

Çok güzel, peki ben bunu nasıl kullanabilirim ? Çok saçma bir soru gibi gelirse üzgünüm acemisiyim işin .. Nasıl kullanacağımı da yazabilir misin ?

a1 ve a6, a4 ve a9 aynı cep telefon numarası.. bu şekilde alt alta sıralanmış cep telefonu numaraları arasından aynı olanları renklendirmek istiyorum umarım anlatabilmişimdir. Bir sürü numara var aynı olanları bulup birini silmem gerekiyor yani..

merhaba
eki inceler misiniz
koşullu biçimlendirme yapıldı
yapılışı
biçim - koşullu biçimlendirme - formül kutucuğa -
Kod:
=VE($A1<>"";TOPLA.ÇARPIM((SAĞDAN($A$1:$A$1000;4)=SAĞDAN($A1;4))+0)>1)
bu formülü girin ve biçim'i ayarlayın

Ekli dosyalar

Bu numaralardan son dört rakamı aynı olanları renklendirmek istiyorum

alt alta sıralanmış cep telefonu numaraları var Aynı numaraları tespit etmem gerekiyor..

Bir sürü numara var aynı olanları bulup birini silmem gerekiyor ..

3 kere yazmışsınız, önce son 4 numara dediniz, sonra telefon numarası oldu ve en son silme işlemi geldi... Sonuç olarak mükerrer numaraları silmek mi istiyorsunuz?
Forum arama motoruna " Mükerrer kayıt" yazın çıkan sonuçları inceleyin...

Tamam üzgünüm kızmanıza gerek yok. Benim amacım 2000 kadar telefon numarası arasından aynı olanları bulmak ve aynı telefon numarasından birini silmek. Forum açısından yanlış birşey yaptıysam özür dilerim.

Sayın cyberworlddd

Ortada kızacak bir durum olmadığı gibi kızmak gibi bir lüksümüz de yok. Sadece sorunuzu net bir şekilde sorarsanız, hızlı ve işinize yarar cevap alma şansınız yüksek olur..

Sevgi ile kalın..

Sevgili AS3434 aynı sütunda bulunan telefon numaralarından aynı olanları tespit edip bir tanesini silmem gerekiyor yardımcı olurmusun ? Sorum tam olarak bu..

Sevgili AS3434 aynı sütunda bulunan telefon numaralarından aynı olanları tespit edip bir tanesini silmem gerekiyor yardımcı olurmusun ? Sorum tam olarak bu..

peki aynısından 2'den fazla var ise ne olacak bir tanesimi kalacak açıklamaların yetersiz olmuş bence

Sayın cyberwolrddd

Aynı olanları tesbit edip birden fazlaysa (3,4 kere de girmiş olabilirsiniz..) sadece 1 tanesini bırakacak şekilde hazırlanmış dosya ekte..

Kullanmadan önce dosyanızın yedeğini almayı unutmayın!!

Ekli dosyalar

Gerçekten tam olarak istediğim buydu, ellerine ve emeğine sağlık çok ama çok teşekkür ediyorum.

Geri