• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

son dolu sütun sorusu

aykiri

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 eng
merhaba arkadaşlar
ekteki dosyadanda anlaşılacağı üzere son istediğim alanlardaki verilerin arasındaki son dolu satırın değeerini yeşil kutuya yazdırma işlemi konusunda yardımcı olursanız sevnirim

sadece siyah HHHHH olan yerler arasındaki son dolu olanını yeşil alana yazdırmak istiyorum

Ekli dosyalar

• SR.xlsx
    SR.xlsx
    91.1 KB · Görüntüleme: 14
Deneyiniz.

Kod:
=ARA(2;1/(($A$3:$CB$3="HHHHHH")*(A4:CB4<>""));A4:CB4)

Merhaba;

Korhan Bey sorunuzu cevaplamış olmakla birlikte, ben bir alternatif önermek istedim.

Eğer söz konusu bu 10 adet hücrede boş olanların yerine, örneğin "*" işaretini koyma şansınız varsa, ekli dosyadaki formül, size istediğiniz sonucu verecektir. Üstelik, söz konusu hücrelerin üzerindeki "siyah" dolgu renkli hücrelerde "HHHHHH" yazılıp yazılmaması veya boş/dolu olmaları ya da hepsinde değişik birşeyler yazması önemli değildir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Tekrar merhaba;

Bir alternatif daha geliştirdim. Yukarıda Korhan Bey tarafından verilen alternatif veya bunu kullanabilirsiniz. Ekli alternatifteki espri; yukarıdaki mesajımda bahsettiğim gibi, arama yapılan satırın üzerindeki siyah dolgulu hücreler ve/veya içeriklerinden bağımsız olarak geliştirilmiş bir "dizi formüldür".

Selamlar,

.

Ekli dosyalar

Selâmlar,

Bir diğer seçenek olarak, bu dizi formülü de kullanılabilir.
Formülü hücreye girdikten sonra F2 ile hücre içine girip, ardından CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basılı tutarak formülü tamamlayabilirsiniz..

Kod:
[SIZE="2"]=İNDİS($A$4:$CB$4;BÜYÜK(EĞER($A$3:$CB$3="HHHHHH";EĞER($A$4:$CB$4<>"";SÜTUN($A$4:$CB$4)));1))[/SIZE]

arkadaslar cok tesekkur ederim yardimlariniz icin.

baska bir sorum daha var benzer ozerlliklerde ve dosyayi ekte yolluyorum
siyah olanlari sayacak ve yesil alana yazacak ama sadece sayi varsa sayacak baska karakter varsa saymayacak

tesekkurler simdiden

Ekli dosyalar

• SR.xlsx
    SR.xlsx
    32.6 KB · Görüntüleme: 2
Deneyiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$3:$X$3="HHHHHH")*ESAYIYSA(A4:X4))

Renklisayi adı altında bir ktf yaptım.
Dosya ektedir.:cool:
Kullanılışı:
Kod:
=Renklisayi(A4:X4)

Kod:
Function renklisayi(ByVal alan As Range) As Byte
Dim say As Byte, hcr As Range
For Each hcr In alan
    If Cells(3, hcr.Column).Interior.ColorIndex = 1 Then
        If IsNumeric(hcr.Value) Then
            say = say + 1