• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Son dolu satırdan sonra metin yapıştırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mesafe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 English
Formüller ile oluşan bir tablom var bu tablonun uzunluğu ürün cinsine göre değişmekte. Tablo oluştuktan sonra son değer olan satırın iki altına beş satırlık bir metin yapıştırmak istiyorum. Bu konuda bir kod yazılmasına yardımcı olabilirmisiniz ?

Ekli dosyalar

Formüller ile oluşan bir tablom var bu tablonun uzunluğu ürün cinsine göre değişmekte. Tablo oluştuktan sonra son değer olan satırın iki altına beş satırlık bir metin yapıştırmak istiyorum. Bu konuda bir kod yazılmasına yardımcı olabilirmisiniz ?

Ekli Dosyayı incelermisin.

Ekli dosyalar

Hocam ilginiz ve emekleriniz için çok teşekkürler, ama ben bu çözümü gerçek dosyama uyarlayamadım. Asıl dosyamda veri sayfası 15 sütun ve bunlardan sıralı olmayan 7 sütunu mail sayfama alıyorum. Siz formüller yerine makro içerisinde bu işide çözmüşsünüz. Ayrıca metinde kullanıcılara göre değişecek copy, paste benim işimi görecekti.

Hocam ilginiz ve emekleriniz için çok teşekkürler, ama ben bu çözümü gerçek dosyama uyarlayamadım. Asıl dosyamda veri sayfası 15 sütun ve bunlardan sıralı olmayan 7 sütunu mail sayfama alıyorum. Siz formüller yerine makro içerisinde bu işide çözmüşsünüz. Ayrıca metinde kullanıcılara göre değişecek copy, paste benim işimi görecekti.

İşlemi formule cozmek için baya uğraşmak lazım siz asıl dosyanızın bir orneğini verileri değiştirerek yuklerseniz formulu onada uygulamaya çalışırım.

Hocam ben zaten metni liste altına yapıştırmak için formül çözümü istemiyorum. Benim istediğim aşağıdaki gibi bir makro ama onda da son dolu değer satırını bulduramadığım için doğru çalışmıyor. 12. satırdan itibaren metni yapıştırıyor.

Sub Düğme1_Tıklat()
Sheets("not").Select
Range("A1: D5").Select
Selection.Copy
Sheets("mail").Select
For i = 12 To 50
If Cells(i, 1).Value = "" Then
ss = i + 2
Range("A12:C" & ss).Select
ActiveSheet.Paste
Exit For
End If