• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soldan Sağa Doğru Dolu Olan En Son Sütunu Bulmak

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba Arkadaşlar,

Aşağıdaki kod ile yukarıdan aşağıya doğru DOLU olan en son satır bulunabilmektedir. Acaba Soldan Sağa Doğru Dolu Olan En Son (en sağdaki) sütunu bulmak mümkün mü ?

sonsatir = sh.Cells(65536, 1).End(xlUp).Row

Örnek olarak, aktif sayfada 5. satırdaki en son dolu hücrenin sütun numarası için;

Kod:
Sub Test()
    LastCol = Cells(5, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
    MsgBox LastCol
End Sub

.

Merhaba.
-- Konu açılış mesajındaki; "yukarıdan aşağıya doğru DOLU olan en son satır" ibaresinin,
"aşağıdan yukarı doğru DOLU olan ilk satır" olması gerekiyor, sanıyorum yanlış ifade edildi.
Zira verilen kod satırı " ... 65536 .... xlUp " şeklinde.

-- Ayrıca, Ms.Excel versiyonuna göre son satır değişebileceğinden 65536 yerine Rows.Count yazılmasının daha doğru olacağını belirteyim.

Kolay gelsin.
.

Sayın Haluk üstadım ve Değerli Ömer Baran üstadım, yardımlarınız ve katkılarınız için çok çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Bu kod da katkıda bulunduğunuz diğer kodlar gibi çok işimize yarayacak.

Bu vesile ile 2019 yılının hepimiz için sağlıklı, huzurlu, kazançlı bir yıl olmasını dilerim. Sağlıcakla kalın.

Aklıma bir fikir daha geldi sizlere danışmak istedim. LASTROW ve LASTCOLUMN u kullanarak adres üretmek mümkün olur mu acaba ? yani şöyle gibi :

WorksheetFunction.Address(sonsatir, LastCol)
böyle denedim ama olmadı maalesef !

deneyiniz.:cool:
Kod:
msgbox cells(lastrow,lastcolumn).address

Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Üstad bir yardımınız daha rica edebilir miyim ! aşağıdaki kodu ALANI SEÇ (Selcet) için kullanmak isteseydik nasıl olması gerekirdi !

sh.Select = "$A$10:" & Cells(LastRow, LastCol).Address

deneyiniz.:cool:
Kod:
sh.Select
Range("$A$10:" & Cells(LastRow, LastCol).Address).Select

Üstad muhteşemsiniz, çok teşekkür ediyorum. Allah sizlere zeval vermesin. Sağlıcakla kalın

Rica ederim.

Alternatif.
Bu daha iyi.:cool:
Kod:
sh.Select
Range(Cells(10, "A"), Cells(Lastrow, Lastcol)).Select

Geri