Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar, arkadaşlar bizim apartman 16 daireli,garajımız 4 araba alabiliyor ve apartmanda 9 adet araç bulunmaktadır.Günlük sırayla park edecek araç listesi oluşturmak istiyorum, Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Bir adet yeni sayfa açınız. ismi (Sayfa1) olsun.
Daha sonra Sayfa1 A1 hücresinden aşşağıya doğru 9 adet araç plakalarını yazalım.(bu işlemi 365 * 9 = 3285 satır olana kadar yapalım)
2. satırdan başlatacağınızı var saydım.(1. satıra başlık yazılır diye 1. satırdan başlatacaksanız formüldeki -2 yi -1 yapınız.
2. adım olarak B2 hücresinden aşşağıya 01.01.2014 sene sonuna kadar tarihi yazalım.
3. adım olarak C2 hücresine
Kod:
=DOLAYLI("sayfa1!A" & 4*(SATIR()-2)+1)
yazınız.
Formülü 3 sütun sağ tarafa çekiniz.Çektikden sonra Formül sonundaki +1 İfadesini D sütununda +2 E sütununda +3 F sütununda +4 yazınız
4. adım olarak yazdığımız 4 sütundaki formülleri sene sonuna kadar çekelim.
Doğru sonucu vereceğine inanıyorum deneme yapmadım.
Yanlışlık var ise affola.
Not : Sonradan fark ettim 3285 satırdan daha fazlası lazım. 4 er satır atlatarak işlem yaptığımız için.İşinize yarar ise ayarlamayı unutmayınız.
-Her arabaya 0 dan 8 e kadar numara veriniz.
-Günleri 1 er artacak şekilde yazınız.
-Garajları ABCD olarak isimlendirin
-2. satıra 0,1,2,3 elle girilir.
-A3 için =MOD(B2+4;9), yazdıktan sonra önce sağa doğru kopyalayın.
-sonra 4 sütunu komple aşağıya doğru kopyalayın.
Arkadaşlar, google drive'a ilk kez dosya yüklediğim için ayarları "herkese açık " yapmayı atlamışım. Maillerime de ilk kez bugün bakma fırsatı buldum. Dosyayı indirmek isteyen arkadaşlar muhtemelen indirememişlerdir. Paylaşım ayarlarını herkese açtım, indirebilirsiniz...
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.