• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralı Saydırma!??!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Reo41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Reo41

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 Tr / En
Arkadaşlar merhaba. Ekteki dosyamda N15 hücresinde istediğimi yaptım aslında. Fakat ben bunu alttaki hücrelere de istiyorum. N152den N20(dahil)'e kadar.

Olay şudur : D4 ile D34 arası "İZİN" yazan hücrelerin B4 ile B34 arasındaki karşılığını istiyorum. Dediğim gibi ben bunu N15 hücresinde yaptım. Fakat alttaki hüzrelerde de aynısı geliyor (yani N15 den N20 ye kadar olan hücrelere)
Benim istediğim ilk olarak D8 hücresinde "İZİN" yazıyorsa N15'e; sonra D sütununun hangi hüzresinde "İZİN" yazıyorsa sırayla N16, N17, N18, N19, N20 hücrelerine gelmesini istiyorum. İnşallah anlatabilmişimdir. Ekli dosyada da anlatmaya çalıştım.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

selam,
eki inceleyiniz
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Merhaba.
Yardımcı sütun kullanarak aşağıdaki formüllerle sonuç alabilirsiniz.
-- I4 hücresine (yardımcı sütun olarak kullanılacak, formül uygulaması sonrasında gizlenebilir,
siz uygun başka bir sütunu da kullanabilirsiniz. Başka sütunu kullanırsanız ikinci formüldeki sütun adını da değiştirmelisiniz
).

Formülleri ilk hücrelere uyguladıktan sonra aşağı doğru kopyalayınız.
Kod:
=EĞER(D4="İZİN";MAK($I$3:I3)+1;"")
-- N15 hücresine;
Kod:
=EĞER(SATIRSAY($N$14:N14)>MAK($I$4:$I$34);"";İNDİS($B$4:$B$34;KAÇINCI(SATIRSAY($N$14:N14);$I$4:$I$34;0);0))
Yardımcı sütun yerine DİZİ FORMÜLÜ önerisi de mutlaka gelecektir.

SONRADAN İLAVE NOT: Sayın sakman'ın cevabını görmeden, dolayısıyla da gönderdiği belgeyi incelemeden yazılmış cevaptır.

Son düzenleme:
Sayın sakman26, Sayın Ömer BARAN yardımlarınız için teşekkür ederim her iki formül de işimi gördü teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

Geri