• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan c_235
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşlar herkese günaydın.ekte eklediğim dosyada sutunlar arasındaki boşlukları atlayarak sıralama yapmaya çalışıyorum....P değerleri diğer sutunlardan farklı olarak sıralanıyo....ilgilenen arkadaşlara teşkküer ediyorum.. herkese kolay gelsin....

Ekli dosyalar

Merhaba,
İsteğiniz sıralamadan ziyade boşluk sildirmeye benziyor. Eğer yanılmıyorsam dosyanız ekte...
Kod:
Sub Bosluk_Al()
Range("a3:f" & [a65536].End(3).Row).SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Select
Selection.Delete shift:=xlUp
MsgBox "Boşluklar başarıyla silindi.", vbInformation, "DURUM"
End Sub

Ekli dosyalar

arkadaşım çok sağolasın çok iyi olmuş elllerine sağlık..sana bişey daha sorcaktım. verdiğim excelde S değerlerine karşılık P değerleri var.. S sutununda boş olan bazı hücrelerin P değerleri var .Bu boş hücrelerin P değerlerini almayıp sadece S sutununda bulunanlara karşılık gelen P değerlerini alıp nasıl sıralayabilirzz....verdim dosyaada "Olması gereken sıralama " diye oaln yere bakarsan nedemek istediğimi daha kolay anlarsın..yardımların için çok teşşkr ederim..

Verdiğim kodu aşağıdakiyle değiştirin:
Kod:
Sub Bosluk_Al()
For x = 3 To [d65536].End(3).Row
If Cells(x, "d") = "" Then Cells(x, "e").ClearContents
Next
Range("a3:f" & [a65536].End(3).Row).SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Select
Selection.Delete shift:=xlUp
MsgBox "Boşluklar başarıyla silindi.", vbInformation, "DURUM"
End Sub

tşkküeler...

Arkadaşım çok sağolasın.......ya sana çok soru sordum ama bir soru daha sorayım ,ben vb macro'yu temel korkmaz kitabına çalışıyorum ama problemlerime cevp vermiyo ,acaba senin bildiğin türkçe veya ingilizcee kaynak önerebilirmisin bana ....

Hücre..sayısı..

Ben bu kitabı en kısa zaman da temin edip sizleride sorularımla sık boğaz edmeyeyim,ama bi sorum daha olck , şimdi A sutununda kaç tane hücrenin kullanıldğını nasıl bulabilirim...Activecells() bi kod ,yani kulllanılan hücre sayısını öğrenmek istioyrum....

Ben bu kitabı en kısa zaman da temin edip sizleride sorularımla sık boğaz edmeyeyim,ama bi sorum daha olck , şimdi A sutununda kaç tane hücrenin kullanıldğını nasıl bulabilirim...Activecells() bi kod ,yani kulllanılan hücre sayısını öğrenmek istioyrum....
:cool:
Kod:
MsgBox WorksheetFunction.CountA(Range("A:A"))

Geri