• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sıralama

batuhan_86_7

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
selam arkadaşlar benim çalışma sayfamda yapmak istediğim bir makro var ve ben makro bilmdiğim için yapamıyorum. yapmak istediğim şu
başlangıç satırı : A4 BİTİŞ D2300 ( BU ARTABİLİR )
sıraya önce A4 ( tarih ) daha sonra ise D4 ( herhangi bir rakam ) e göre otomatik sıralama tuş kolaylığı ile olabilir yardımlarınızı bekliyorum

:cool:
Kod:
Range("A4:D65536").Sort key1:=Range("A4"), key2:=Range("D4")

Ben şu an o çalışma sayfasında çalışıyorum yalnız dizmiyor makro çalıştır yaptığım zaman diziyor ( butonla belki olabilir )

Evren bey yardımlarınıza destek olmak istedim ve çalışma sayfamı küçülterek gönderiyorum

Ekli dosyalar

• ÇAL.xls
    ÇAL.xls
    224.5 KB · Görüntüleme: 14
Şimdi ben size a sütunana veri girdsikten sonra otomatik sıralam yaptıracam.Valeley deiyeceksiniz.Çünkü hemen sıralanıp bulunduğu yerden sırasımnna gidecek.Tekrar o satırı bulup diğer sütunlardaki verileride girmeniz gerekecek.Yani bumudur sizin istediğiniz.Bunu yaparsam sizin işiniz kolaylaşırm zorlaşırmı.En son sütundan veri girdikten otomatik sıralama yapsam(Ki bunu sizin bana söylemeniz lazım.ben hangi hücreye veri girildikten sonra sıralam kodlarını aktif olacağını bileyim diye)
sonra o sütuna veri girmezsewniz bu seferde sıralama yapmıyor diyeceksinşiz.
En iyisi benbim size verdiğim kodları bir butona tayın istediğiniz zaman çalıştırın olsun bitsin.:cool:

ilgilendiğin için teşekkür ederim benim bu çalışma sayfasında en son D sutununa işlme yapacağım bir de ben buton eklemeyi bilmiyorum yardımcı olursqanız sevinirim

bir istediğimde benim başka bir çalışmam var ona da yardımcı olursanız sevinirim yardımlarınızı bekliyorum ( bu çalışmada ise I sutunu en son işlem gören yer ) bunada yardım etmeniz dileğiyle kolay gelsin.

D sütununa veri girdikten sonra sıralama yapıyor.
Diğer sorunuzu anlamadım.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A2:D" & Cells(65536, "A").End(xlUp).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
If Target.Column = 4 Then
    Range("a4:d" & Cells(65536, "A").End(xlUp).Row).Sort key1:=Range("a4"), key2:=Range("d4")
End If
End Sub

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim yardımların için diger soruma arkadaşlar cvp verdiler onun devamınıda kendi imkanlarımla yaptım bunun için yarın tekrar çalışacağım size ve tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

D sütununa veri girdikten sonra sıralama yapıyor.
Diğer sorunuzu anlamadım.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A2:D" & Cells(65536, "A").End(xlUp).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
If Target.Column = 4 Then
    Range("a4:d" & Cells(65536, "A").End(xlUp).Row).Sort key1:=Range("a4"), key2:=Range("d4")
End If
End Sub

son bir şey daha istiyorum
çalışma sayfasında D sutununa bir şey girildiğinde aynı tarihin en üst kısmında kalması yardımlarını benden esirgemezsen sevinirim.

ilgine teşekkür ederim istediğim şekilde çalışma sayfasını ayarladım ( veri sıraladan yaptım ) bunun otomatik yapmasını istiyorum
12 numaralı mesajda yolladığım dosyada zaten yaptım bu işlemi.:cool:

arkadaşım bu işlemi o rda yapamıyorum bir sebebi var mıdır_? aynı tarihin en altında kalıyor tekrardan ilgilenirmisiniz.

arkadaşım bu işlemi o rda yapamıyorum bir sebebi var mıdır_? aynı tarihin en altında kalıyor tekrardan ilgilenirmisiniz.
O satırı sarıya boyayın ve ne yapmak istediğinizi yazın.Yaptıktan sonra ne olduğunu yazın.Şimdi bir şey diyemiyecem.Sıralama kriterleri doğrultusunda kendi kendine bir yerde olabilir sıralama sonrası.

ilgin için teşekkür ederim şu an yaptığınız çalışmayı kullanmaya başladım

Geri