Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
benim A ve B sütunlarında diyelimki 50 bilgi var ve burada Ai ile Bi (i=1,2,...,50)hücreleri birbiriyle ilişkili dir.
C sütununda da 60 bilgi var olsun ve A sütunundaki 20 bilgi ile C sütunundaki 20 bilgi aynı olsun (bulundukları satır aynı olmayabilir) Ai=Cj (i=1,2,...50; j=1,2,...,60)olacak şekilde 20 tane (Ai,Cj) ikilisi olsun yani A2=C4,A21=C8 gibi herbir sütunda aynı bilgi.
soru:
1.öncelikle C sütunundaki A da olmayan bilgileri çıkarıp kalan Cj leri A sütununa göre Ci=Ai olacak şekilde sıralayabilir miyiz.(A ve C sütunundaki bilgiler aynı satırda olacak)(burada Ai lerin sırası sabit ve bu sıralamadan sonra Ci1 ile Ci2 arasında boş hücreler kalabilir. yani C sütunundaki bilgiler arasında boş hücreler kalabilir)
2.Sonra D sütuna Ci lere karşılık gelecek şekilde Bi leri yerleştirebilir miyiz. mesela C2 nin yanına D sütununda B2 gelsin
bu şekil bir formül yazamıyorum. teşekkürler.
Sorumu güncellemek istiyorum arkadaşlar. Dün bir arkadaşım benim konu üzerine soru sormuş. Sanırım bu yüzden moderatör arkadaşların ilgisinden kaçmış. İlgilerinizi bekliyorum
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.