• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama sorunu

necati1645

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Arkadaşlar merhaba.
Sıralama sorunu ile ilgili örnek dosyam ektedir.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

benim A ve B sütunlarında diyelimki 50 bilgi var ve burada Ai ile Bi (i=1,2,...,50)hücreleri birbiriyle ilişkili dir.
C sütununda da 60 bilgi var olsun ve A sütunundaki 20 bilgi ile C sütunundaki 20 bilgi aynı olsun (bulundukları satır aynı olmayabilir) Ai=Cj (i=1,2,...50; j=1,2,...,60)olacak şekilde 20 tane (Ai,Cj) ikilisi olsun yani A2=C4,A21=C8 gibi herbir sütunda aynı bilgi.
soru:
1.öncelikle C sütunundaki A da olmayan bilgileri çıkarıp kalan Cj leri A sütununa göre Ci=Ai olacak şekilde sıralayabilir miyiz.(A ve C sütunundaki bilgiler aynı satırda olacak)(burada Ai lerin sırası sabit ve bu sıralamadan sonra Ci1 ile Ci2 arasında boş hücreler kalabilir. yani C sütunundaki bilgiler arasında boş hücreler kalabilir)
2.Sonra D sütuna Ci lere karşılık gelecek şekilde Bi leri yerleştirebilir miyiz. mesela C2 nin yanına D sütununda B2 gelsin
bu şekil bir formül yazamıyorum. teşekkürler.

Arkadaşım. Kendiniz başka bir soru açsanız ya. Ne diye benim sorumun üzerine soru soruyorsunuz ki?

Güncelleme

Sorumu güncellemek istiyorum arkadaşlar. Dün bir arkadaşım benim konu üzerine soru sormuş. Sanırım bu yüzden moderatör arkadaşların ilgisinden kaçmış. İlgilerinizi bekliyorum

Son bir umutla sorumu tekrar güncelliyorum arkadaşlar.

Geri