• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama Makrosu azalan ve artan

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam.
Benim sorunum şu sutunlardaki ismleri artan ve azalana göre sıralamak istiyorum.Artan veya azalana göre makro yapıp atadığım butona yerleştirebiliyorum.
Bu butona tıkladığımda azalana göre sıralama yapmışsa daha önce artana göre sıralama yapmasını, daha önce artana göre sıralama yapmışsa azalana göre sıralama yapmasını istiyorum.Yani her tıkladığımda tersi sıralama yapacak ama beceremedim bi türlü.
Biraz derdimi uzun anlattım sanırım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Selam.
Benim sorunum şu sutunlardaki ismleri artan ve azalana göre sıralamak istiyorum.Artan veya azalana göre makro yapıp atadığım butona yerleştirebiliyorum.
Bu butona tıkladığımda azalana göre sıralama yapmışsa daha önce artana göre sıralama yapmasını, daha önce artana göre sıralama yapmışsa azalana göre sıralama yapmasını istiyorum.Yani her tıkladığımda tersi sıralama yapacak ama beceremedim bi türlü.
Biraz derdimi uzun anlattım sanırım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

merhaba
ben istediğinizi ToogleButton ile yaptım.
Kod:
Private Sub ToggleButton1_Click()
If ToggleButton1.Value = True Then
Range("[COLOR="Blue"]A:E[/COLOR]").Sort key1:=Range("[COLOR="Red"]C1[/COLOR]"), ORDER1:=xlAscending
ToggleButton1.Caption = "A - Z Sıralama"
MsgBox "A - Z Sıralama Yapılmıştır.", , "İhsan Tank"
Else
Range("[COLOR="blue"]A:E[/COLOR]").Sort key1:=Range("[COLOR="red"]C1[/COLOR]"), ORDER1:=xlDescending
ToggleButton1.Caption = "Z - A Sıralama"
MsgBox "Z - A Sıralama Yapılmıştır.", , "İhsan Tank"
End If
End Sub
kırmızı yerler Hangi Sütuna göre düzenleme yapılacak ise onu belirler
mavi yerler hangi sütundan başlayıp hangi sütuna kadar sıralama yapacağını belirler.
eki inceleyiniz.
C sütununa göre sıralama yapar

Ekli dosyalar

Geri