• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sipariş Takip Hücre Boyama

Excel Vers. ve Dili
.
Merhabalar,

Uzman arkadaşlardan bir konuda bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. Ekte gönderdiğim excel dosyasında da açıkladığım gibi 2-3 kritere bakarak termin süresi azalan hücrelerde sipariş durumunun "Açık"- "Bitti" durumuna göre boyama işlemi yaptırmak istiyorum. Bazı bölümlerini hallettim gibi ama bir uzman arkadaşın konuyu toparlamasını rica ediyorum. Şimdiden ilgilenecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Merhabalar. Öncelikle yardım ettiğiniz için teşekkür ediyorum.

Formülleri yenile dediğinde L-M-P sütunlarını komple açık gri ile dolduruyor. Benim açımdan dolmaması daha güzel olur. Dikkat yazısı ve hücreyi renklendirme süper olmuş. Yanlız benim istediğim termin tarihinden V1 hücresindeki işlem tarihinin çıkarıltılarak kalan günün bulunması gerekmektedir. Kalan süre 8 günden az kalmış ise ( 7 6 5 4 3 2 1 0 -1 -2 ..... gibi) hücre boyama biçimlendirme yapılmalıdır. 11.satır mesela 6 gün kalmış ama işaretlenmemiş gözüküyor. Diğer açılardan işlem olmuş duruyor. Daha çok satır ekleyip deneme yapacağım. Bu kalan aşamaları da toparlar isek bu iş bitmiş olacak. Elinize sağlık..

Son düzenleme:
Sayın muygun çok teşekkür ediyorum. Süper olmuş allah razı olsun. İyi geceler...

Muygun Hocam tekrar merhabalar. Formülle ilgili sormak istediğim bir konu vardır.

Termin tarihi girilmediğinde veya tarih bilgisi yerine " Ok Bekliyor - Beklemede - 5 Gün - 10 gün vb.. gibi tarih olmayan dğerler girildiğinde Termin Durumu ve Kalan Süre hücrelerini boş gösterme şansımız var mıdır?

Merhaba;
Sayfa1 de L2 hücresine;
=EĞER(ESAYIYSA(K2)=YANLIŞ;"";EĞER(K2-$V$1>=8;"";EĞER(VE(K2-$V$1<=7;S2="açık");"DİKKAT!";EĞER(S2="bitti";"";""))))

Sayfa1 de M2 hücresine;
=EĞER(ESAYIYSA(K2)=YANLIŞ;"";EĞER(A2="";"";K2-$V$1))

Formüllerini uygulayarak yeterince aşağı doğru çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Geri