• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sipariş tablosu hazırlama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba arkadaşlar ben bir SAP kullanıcısıyım ve işim gereği imalatçılara sipariş açmakyaım bu açtıgım siparişler SAP de toplu ve düzenli olarak gözükmüyor ben bunu o programdan excel'e indiriyorum ve karışık bir şekilde geliyor ve orda düzenleme yapıyorum bazen siparişler az veya çok olarak degişiyor yani bazen 100 kalem bazende 200 kalem gibi ama her defasında aynı işlemleri yapıyorum macro yapmaya çalıştım beceremedim ve ben her bu işlemi yaptığımda en az 1 saatim kayboluyor ve bu işi macro yapıp kullananları gördüm ve devlet sırrıymış gibi söylemek istemiyorlar bende böyle bir site bulup üye oldum sorulan soruları ve cevapları görünce doğru yerde olduğumu anladım acaba banada yardımcı olabilecek kimse varmıdır burda yardımlarınızı rica ederim ve herkesede burayı öneiyorum iyi çalışmalar herkese....

Merhaba,

Yapmak istediğinizi küçük bir örnek dosya ekleyerek dosya içerisinde detaylı açıklayınız.

merhaba arkadaşım

tamam sana istedigin dosyayı gönderecegim ama şuan elimde öyle bir bilgi yok pazartesi günü işyerimde bu bilgiyi cekip ilk sayfaya Sap den alınan bilgiyi 2 sayfasınada en son bitmiş halıne getirip burdan sana göndereceğim ilğin için teşekkür ederim iyi çalışmalar...

sipariş tablosu hazırlama

Merhaba

Konuşmalarımız üzerine ben dosyayı hazırladım 1. sayfada sistemden alındığı şekilde 2 sayfada bitmiş şekilde 3 sayfada da işlemlerimi tek tek açıkladım dosyada 77 kalem malzeme var bu bazen 100 ile 200 arası değişkenlik gösterebiliyor eğer bana bu konuda bana yardımcı olabilirseniz size çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Öncelikle yaptığınız bu işlemlere başlarken makro kaydet yöntemini denediniz mi?

Ben açıklamalara kodları yazayım dedim fakat ilk başta takıldım. Çünkü açıklamalarınız ile olmasını istediğiniz tablo farklı.

B-D-J-K sütunları kalıyor demişsiniz oysaki olmasını istediğiniz tablo 4 değil 5 sütun, üstelik sütun başlık adları ile olması gereken tablodaki sütun başlıkları tutarsız.

Benim akışı anlamam için yazdığınız aktarımların tabloyla uyumlu olması ve yazımların doğru olması gerekiyor. Aksi durumda makro akış esnasında tutarsızlıklarda takılıp kalırım.

Açıklamaları tekrar gözden geçirmenizi rica ederim.

Sipariş tablosu

Merhaba

Haklısınız o söylediğiniz sütunlara E sütununuda ekledim onu yazmayı unutmuşum kusura bakmayın evet macro kaydetmeyi denedim ama yapamadım bu işi siz ustaların yapabileceğine inanıyorum. Evet bitmiş olan tablodaki isimlerle ilk baştaki tablodaki isimler farklı (neden) baştakinde teslimatı yapılacak olan başlık var bitmişinde ise tanım diye tekrar bir başlık geliyor buda neden kaynaklanıyor tanımla firma alt alta oldugu için başlığı sonradan yazıyorum teslimatı yapılacaklar başlığını ise başta silemiyorum çünki adet le çakışıyor ilğiniz için tekrar teşekkür ederim bana bu konuda yardım edeceğinize inanıyorum iyi çalışmalar..

Ekli dosyalar

Açıkalamaya sadece E harfini eklemişsiniz, bunun dışında bir değişiklik göremedim. Sorularınıza hızlı ve net yanıtlar almak istiyorsanız, açıklamalarınızı daha özenli yapmanızı tavsiye ederim.

Kodları çalıştırın. Belli bir yera kadar anladım ve yazdım. Bundan sonra olması gerekenin tümünü değilde 2 işlemini yazın bu şekidle gidelim. Tümünü yazmaya kalktığınızda karışıyor.

Örneğin A ve C sütunlarındaki boş satırları silmeyi açıklayın. A ve C ye denk gelen satırların ikiside boş ikenmi silinecek yoksa A ve C yi ayrı ayrı düşünüp boş satırları ayrı ayrı mı silecek. Bu silme işleminde tüm satırmı silinecek yoksa sadece ilgili sütunun satırı silinip yukarı kaydırma mı olacak?

Ek olarak sipariş sayfasında maksimum satır sayısı kaç olur? Tahmini cevap vermeniz yeterli. Kodlamayı yaparken, kod yöntemi belirlerken bu cevabınıza göre hareket edeceğim.

Ayrıca kodlardaki açıklamaları okuyup soru olarak bıraktığım bölümlerin geri dönüşünü yapmanızı rica ederim.

Kod:
Sub Duzenle()

With Application
        .ScreenUpdating = False 'Ekran görüntüsünü kapattım
        .DisplayAlerts = False ' Uyarı mesajını kapattım
    End With

On Error Resume Next 'hata varsa yoksay
    Sheets("xxx").Delete 'xxx adlı sayfayı sil

Sheets("sipariş").Copy Before:=Sheets(1) 'sipariş sayasını kopya oluştur
    ActiveSheet.Name = "xxx" ' oluşan sayfaya xxx adını ver

Range("A:A,C:C,F:I,L:V").Delete 'istenmeyen sütunları sildim
    Rows("1:4").Delete 'istenmeyen satırları sildim

'* Açıklamadaki başlık isimleri ile bitmiş sayfadaki isimlerin sırası ve ismi tutarsız.
    Range("A1") = "Başlık1"
    Range("B1") = "Başlık2"
    Range("C1") = "Başlık3"
    Range("D1") = "Başlık4"
    Range("E1") = "Başlık5"
    'Bu yüzden bu kısmın açıklamasını tekrar yazın. Şimdilik başlık isimlerini bu şekilde bıraktım.

Range("A1").AutoFilter = True 'Sayfaya filtre uyguladım

'B sütununda teslimatı yapılacak olanları gizledim
    Range("B1").AutoFilter Field:=2, Criteria1:="<>Teslimatı yapılacak"

With Application
        .ScreenUpdating = True 'Ekran görüntüsünü açtım
        .DisplayAlerts = True ' Uyarı mesajını açtım
    End With

End Sub

.

Merhaba

Yaptığınız yere kadar dogru ordan sonra A ve C sutunlarını sormuşsunuz evet A ve C sutunları ikiside aynı anda boş olduklarında silinecek hangi satırlar silinecek diye sormuşsunuz buda normalde ilgili satırlar silinecek ama bu degişkenlik gösterebiliyor siparişin durumuna göre yani ayrıyettende tablo en fazla kaç satır olabilir demişsiniz ilgili tabloda 500 satıra yakın var bu bazen 1000 satıra kadar çıkabiliyor ama daha fazlası olmaz. ben size yaptığım işlemleri kaydedip macro yapmaya çalıştığım tabloyu göndereyim belki işinize yarar kaydı yapıyorum ama bana hata veriyor belki siz onu düzenleyebilirsiniz ilginiz için tekrar teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Merhaba

Gönderdiğim tablolda anlam veremediğim bir hata oluştu ben size tekrar düzenleyip gönderiyorum bu sefer macroyu dogru çalıştırdım ama satır doldur macrosunda eksiklikler var galiba en alttaki 13 kalemin bazı bilgileri gelmedi bu tablo size daha rahat anlatacaktır benim yapmak istediklerimi bana bunu düzenleme imkanınız varmı acaba sizin tarafınızca bunu profesyonelleştirmek istiyorum

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri