• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sipariş Karşılama Oranlarını Kırmızı veya Yeşil Yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
Mic. Office 2003 TR
merhaba;

Ekteki dosyada Durum kısmında siparişin karşılanma oranını >= %90 için Yeşil olarak Yazdırmak < 90 için Kırmızı olarak yazdırmak istiyorum

Karşılanamayan miktarlar elle girilmektedir. malzeme tam sevk edildi ise boş bırakıyor.

Durum kısmına nasıl bir formul yazmalıyım.

Ekli dosyalar

ÜRÜN LİSTESİ ANA BİRİM MİKTAR BİRİM GÜNLÜK SİPARİŞ
KODU KATEGORİ ÜRÜN ADI Birim Satış Fiyatı MİKTAR KOLİ KARŞILANAMAYAN MİKTAR Durum
D1111 X 0.410 TL KASA 12 ADET 10524 877 524 "Kırmızı olarak Karşılama Oranı %89 yazsın
Yeşil Olarak Karşılama oranı %90 ve üzerileri yazsın"
D1113 Y 0.640 TL KASA 10 ADET 32040 3204
D1116 Z 1.020 TL KASA 6 ADET 8802 1467 802
D1153 H 0.530 TL KOLİ 32 ADET 5184 162 Yeşil %100 yazsın

sen burada yuzde oranın nasıl çıkardın neye gore hesap ediyorsunuz sorunu daha acık yazarsanız size yardımcı olabiliriz

Karşılanamayan Miktar hücresi boş ise sipariş yüzde %100 karşılanmış demek olacak

Bu hücrede bir değer var ise bu değer sipariş miktarına oranlanacak ve siparişin ne kadarının karşılandığı % olarak hesaplancak

Çıkan sonuçlar >=90 ise sonucu Yeşil ile yazak
<90 ise sonucu kırmızı ile yazacak

Durum kısmındaki hücrede bu kriterlere göre nasıl bir formül olmalı

Lütfen özelden mesaj atmayınız...
Konuyu anlamadım.

Durum hücrelerine;

Karşılanamayan Miktar hücresinde bir veri girilmemiş ise Durum hücresine %100 sipariş karşılanmıştır anlamında Yeşil Renkli %100 yazacak

Karşılanamayan Mitar hücresinde girilen veri ;günlük sipariş miktarı hücresindeki veriye oranlanacak ve sipairşin karşılanma miktarı durum hücresinde % olarak çıkacak. Bu sonuç 90 ve üzeri ise yeşil olarak , 90 ve altı ise kırmızı olarak sonucu yazdırmak istiyorum.

Özelden yazdığım mesaj için özür dilerim. Bu konuda acil yardıma ihtiyacım olduğu için affınıza sığınarak mesaj atmıştım Murat OSMA bey

Halit Bey;

Sorunuzu anladığım kadarı ile yapmaya çalıştım. Tarif ettiğiniz gibi renklendirmeye ulaştım. Ekteki dosyayı inceleyebilir misiniz?

Ekli dosyalar

Sn. HalidBinVelid, özel mesaj için teşekkür ederim.

Ben biraz fantezi yaptım ve aşağıdaki kodları hazırladım.
Umarım istediğiniz olmuştur. Yanlışta anlamış olabilirim, inceleyiniz...

■ Kodlar K2 (Durum) hücresine çift tıklamayla çalışır...

Kod:
[SIZE="2"]Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Target.Address(0, 0) = "K2" Then
Range("K3:K6").ClearContents
Dim i As Integer
For i = 3 To 6
If Cells(i, "J") > Cells(i, "H") Then
MsgBox Cells(i, "J") & " - " & Cells(i, "H") & "' den Büyük Olamaz !", vbCritical
Cells(i, "J") = ""
Cells(i, "K") = 100
End If
If Cells(i, "K") <= 90 Then
Cells(i, "k") = Cells(i, "J") / Cells(i, "h") * 100
Cells(i, "K").Interior.ColorIndex = 3
End If
If Cells(i, "K") > 90 Then
Cells(i, "k") = Cells(i, "J") / Cells(i, "h") * 100
Cells(i, "K").Interior.ColorIndex = 50
End If
If IsEmpty(Cells(i, "J")) Then
Cells(i, "K") = 100
Cells(i, "K").Interior.ColorIndex = 50
End If: Next i: i = Empty: End If: Cancel = True
End Sub[/SIZE]

Halit Bey;

Sorunuzu anladığım kadarı ile yapmaya çalıştım. Tarif ettiğiniz gibi renklendirmeye ulaştım. Ekteki dosyayı inceleyebilir misiniz?

Sayın Can Kabus'un (affına sığınarak) dosyasındaki formülü aşağıdaki gibi değiştirirseniz %100'ü de hesaplar:

K3'teki formül:
Kod:
=EĞER(J3="";1;J3/H3)

Bir de koşullu biçimlendirmelerdeki formüllerin de değişmesi gerekiyor. Orda =0 formülü gereksiz olmuş. <0,89 formülünü <90 ve son formülü de >=90 olarak değiştirmelisiniz.

Son düzenleme:
Sayın Can Kabus'un (affına sığınarak) dosyasındaki formülü aşağıdaki gibi değiştirirseniz %100'ü de hesaplar:

K3'teki formül:
Kod:
=EĞER(J3="";1;J3/H3)

Yusuf Bey af ne demek. Yolun çok başındayım ve siz ustalarımdan öğreneceğim çok şey var. Alternatif ve doğru olan formül için ben teşekkür ederim.

Sn. Can Kabus, ilk mesajınızda çözüm sunmanız, en azından benim için sevindirici...

Çalışmalarınızda başarılar dilerim...

Murat Bey;

Can Kabus Bey;

Öncelikli olarak teşekkür ederim.

Murat bey sizin yazdıklarınızı hücre içine nasıl yazacam. Yardımcı olur musun?

Hücre içerisine yazmayacaksınız.
Sayfanın kod penceresine yazacaksınız...

Örnek dosyayı yolluyorum...

İyi akşamlar...

Ekli dosyalar

Yusuf Bey af ne demek. Yolun çok başındayım ve siz ustalarımdan öğreneceğim çok şey var. Alternatif ve doğru olan formül için ben teşekkür ederim.

Sn. Can Kabus, ilk mesajınızda çözüm sunmanız, en azından benim için sevindirici...

Çalışmalarınızda başarılar dilerim...

Sayın Murat Osma gibi ben de sizi ilk mesajınızdaki çalışma nedeniyle tebrik ediyorum. Beni "usta" diyerek onurlandırıyorsunuz ama bu sitede her gün yeni bir şey öğreniyorum gerçek ustalardan:)

Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim.

koşullu biçimlendirmeyide öğrendim sayenizde:)

Geri