• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sipariş formunun toplama ve ara toplaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan miromax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
ustalar merhaba,
ekte sipariş formu ekledim bu formdaki listelenen ürünlerden değişik sayılarda ve modellerde sipariş veriyorum,sarı olarak işaretlediğim her ürün grubu bittiğinde adetleri ve toplam para tutarını ayırabilirmi ? e stununa adetleri yazdığımda f stununda para tutarını toplayabilirmi ve f sutununun en sonundada genel para toplamı alınabilirmi,
yardımcı olursanız çok sevinirim.

saygılarımla.

Ekli dosyalar

Ornegin 803. ve 830. satirlarda model toplami demissiniz. Buradan anlasiliyor ki 830. satirda olmasini istediginiz model toplami 804-829 araligini kapsamali. E830'a su formulu yazarsaniz isinizi gorur.

=TOPLA(E804:E829)

Fiyat icin de F830'a gidip asagidaki formulu yazarsiniz.

=E830*17

Fiyati LEFT formulu ile de alabilirsiniz. Turkce'si SOLDAN olmasi lazim.

=SOLDAN(A829,2)

Genel toplam icin de sadece sari hucreleri toplarsiniz.

yapmamı istediklerinizin bazılarını yapamadım kendimde toplama çarpma formülleri yazdım,hepsini sanki becerdim 1 tanesi hariç; F nin en sonundaki genel toplam fazla topluyor neden olabilir acaba bunu yapabilirmisiniz? birde kontrol edebilirsinin hata yapmışmıyım,ara toplam sarıları ayrı sayılar ve ayrı toplam fiyatlarla toplattıyorum ve çarpıyorum grup grup ,en altta F dede genel toplamı almaya çalışıyorum,yardımcı olursan çok sevinirim,dosyayı ekliyorum.

saygılar

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri