• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sınav için görev dağılımı

Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
Arkadaşlar okulumuzda merkezi sistem sınavları yapılmakta.(mtsk,açık lise,sbs,açık ilköğretim sınavları gibi).Bu snavda görev almak isteyenleri sınav salonlarına dağıtmamız lazım.Ekte bir dosya var.bu dosyada kimlerin görev almak istedikleri hangi oturumda görev almak istedikleri (görev almak isteyenlere E almak istemeyenlere H harfi yazılmıştır.Burada dağıtım yaparken her salona iki kişi olacak.Bu listedeki oturum sayısı ve salon sayısı değişebilir.Bazı sınavlar bir oturumda 18 salonda yapılıyor.Yani oturum sayısı ve salon sayısı sınavlara göre değişebiliyor.Arkadaşlar yarın açık lise sınavı var.onun için çok acele lazım.

Dosyayı eklemeyi unutmuşum.Özür dilerim.

Ekli dosyalar

yok mu yardımcı olacak

Merhaba,

Salonlara dağılım yapılırken oturum seçenekli mi olacak?

Yani butona tıkladık makro bize hangi oturumu dağıtmak istediğimizi soracak, kaç salonda sınav olacağını soracak verdiğimiz cevaplara göre her salona 2 kişi olacak şekilde ilgili oturum sütunundan "E" harfi olan kişileri rastgele dağıtacak.

arkadaşım tek tek olabilir bütün oturumlarda olabilir.Mesela açık lise sınavları Cumartesi 1.oturum saat 10'da ikinci oturum 14'te pazar 3.oturum saat 10'da 4.oturum saat 14'te şeklind yapılıyor.Motorlu taşıtlar sınavı tek oturumda yapılıyor.İsimler rastgele dağılsın.Burda dikkat edeceğimiz konu salon sayısı ve oturum sayısının değişkenliği.

Sn.erdenek
ekdeki dosya işini kolayştıracağını umarım.Ekteki dosya:sıra no(salon numaraları) 1gurup ve
2.gurup sütunda aynı satırdaki iki isim aynı saolonda görev yapanları belirtmekte.2.oturumda
aynı kişileri değiştirmek için butonlara farklı sayıda ayrı ayrı tıklarsanız kura çekmiş gibi farklı salonlara atamış olrsunuz.iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

arifbirgen kardeşim ellerine sağlık.yalnız bu salon sayısını nasıl arttıracağız.
bazen 30 salonda sınav oluyor.

sn.erdenek
sayfa kodunu açıp makroda ekleme yapman gerekir.eğer yapamazsanız salon sayınızı kesin
belirtirseniz eklerim.

Arifbirgen kardeşim.B sütununda yer alan görev alanları listesi kısmındaki isimlerin C ve D sütununa dağıtılması lazım.salon sayısı 45 olsun.biraz fazla ama fazlaya çözüm olur da aza çözüm olmaz.

Ekli dosyalar

Ayrıca kardeşim yazıcıdan çıktısı alınabilsin.

sn.erdenek
Salon No Salon Görevlisi(Salon Başkanı) Salon Grevilisi(Salon Gözetmeni)
1 Rahmi KAYA Serap DURUR

şeklinde salon 1de görev alanlar belli 2.oturum için butonlara tıklayarak salonlardaki
grevlilerin yeleri değişecektir.B sütununa gireceğin isimleri c ve d sutunlarına yazabilirsiniz.Gönderdiğim dosyayı anlamadığınızı düşünüyorum.Yazıcıdanda yazdırdan çıkarabilirsiniz.Yinede sizin istediğiniz şekilde düzenledim.İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar okulumuzda merkezi sistem sınavları yapılmakta.(mtsk,açık lise,sbs,açık ilköğretim sınavları gibi).Bu snavda görev almak isteyenleri sınav salonlarına dağıtmamız lazım.Ekte bir dosya var.bu dosyada kimlerin görev almak istedikleri hangi oturumda görev almak istedikleri (görev almak isteyenlere E almak istemeyenlere H harfi yazılmıştır.Burada dağıtım yaparken her salona iki kişi olacak.Bu listedeki oturum sayısı ve salon sayısı değişebilir.Bazı sınavlar bir oturumda 18 salonda yapılıyor.Yani oturum sayısı ve salon sayısı sınavlara göre değişebiliyor.Arkadaşlar yarın açık lise sınavı var.onun için çok acele lazım.

Farklı bir yaklaşımla I,J,K,L Sutünlarına "E" yazan değerlerin karşılığında isimleri aktarıyor.

H sutünunada salon numaraları verildi burada her salona iki kişi verildi.

Ekli dosyalar

Farklı bir yaklaşımla I,J,K,L Sutünlarına "E" yazan değerlerin karşılığında isimleri aktarıyor.

H sutünunada salon numaraları verildi burada her salona iki kişi verildi.

Halit kardeşim ellerine sağlık.Yalnız Bir yerde yazım hatası var.o da düzelirse çok sevinirim.Solon ların Salon olması lazım.Birde hocam dağıtım yaptıktan sonra Sadece oluşan listenin çıktsını alacak şekilde yazdırma sayfasını da ayarlarsanız sevinirim.Saygılarımla.

Halit kardeşim ellerine sağlık.Yalnız Bir yerde yazım hatası var.o da düzelirse çok sevinirim.Solon ların Salon olması lazım.Birde hocam dağıtım yaptıktan sonra Sadece oluşan listenin çıktsını alacak şekilde yazdırma sayfasını da ayarlarsanız sevinirim.Saygılarımla.

Dün Salon kelimesini bir kaç kez Solon olarak yazmışım. Bunları düzelttim ve yazdırma düğmeside ekledim.

Ekli dosyalar

Buda Salon görevlilerini kendi içinde karştırıyor.
Burada karıştır düğmesi bu işlemi yapıyor.

Ekli dosyalar

arkadaşım ellerine sağlık tam istediğim gibi oldu.

sn.erdenek
Salon No Salon Görevlisi(Salon Başkanı) Salon Grevilisi(Salon Gözetmeni)
1 Rahmi KAYA Serap DURUR

şeklinde salon 1de görev alanlar belli 2.oturum için butonlara tıklayarak salonlardaki
grevlilerin yeleri değişecektir.B sütununa gireceğin isimleri c ve d sutunlarına yazabilirsiniz.Gönderdiğim dosyayı anlamadığınızı düşünüyorum.Yazıcıdanda yazdırdan çıkarabilirsiniz.Yinede sizin istediğiniz şekilde düzenledim.İyi çalışmalar.

kardeşim teşekkür ederim ellerine yüreğine sağlık.

arkadaşlar ekteki dosyayı biraz daha geliştirmemiz lazım.Şimdi Sayfa 1 deki listede ilk 7 kişi oturumlara dağıtılmayacak.ilk 7 den sonrası dağıtılacak.Dağıtım yapıldıktan sonra görev alan kişinin oturumları karşısında E harfi hangi oturumda varsa sayfa 2 de oturumdaki isminin karşısına 5 yazacak.Eğer H varsa sıfır yazacak.Birde Salonlara dağıtım yapılırken Salon 1 verilen 1.kişiye Salon Başkanı 2.Kişiye salon görevlisi yazacak.Yani Salon 1/Başkan Salon 1/Gözetmen şeklinde.TABİ SAYFA 1 deki bilgiler sayfa 2 ye ilgili yerlere aktarılacak.

Ekli dosyalar

kaç salon olduğunu yazıp ona göre kişi aktarabilirmiyiz? ve her salona 1 salon başkanı 1 gözcü olmak üzere 2 kişi görevlendirse

Geri