• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sınav analiz çalışması

Excel Vers. ve Dili
2007
Sınav analiz çalışmasında analiz_A sayfasında E46 ile AC46 satırların da, Analiz_A sayfasındaki “soruların çözülme yüzdesi” yani E43 ile AC43 arasındaki veriler ile Analiz_B sayfasındaki “soruların çözülme yüzdesi” yani E42 ile AC42 arasındaki verileri toplayıp iki ye bölünecek.
Ancak Sorular sayfasında görüldüğü gibi A gurubundaki 1. Soru, b gurubunda 25. soru olmaktadır. Aynı durum Analiz_A E43 hücresi, Analiz_B AC42 denk gelmektedir.
Fakat bazen 20 soru yada 15 soruluk sınav da bu sıralamanın yeri değişmektedir. Bu durum Analiz_b sayfasında E2 ile AC2 satırlarında görülmektedir. Eğer sorular sayfasında 20 soruluk sınav soruları hazırlanırsa otomatikman Analiz_b sayfasında E2 ile AC2 satırlarında da 20 soru görülmekte ve 20. soru A Grubunda 1. Soru olmaktadır.
İşte aynı sıralama analiz_A sayfasında E46 ile AC46 satırların da yapmaya çalışıyorum. Fakat 20 soruluk sınava göre yapabildim. Eğer sınav soruları 25 adet yada 15 adet olursa, bu sıralamayı nasıl yapabilirim.
Amacım Analiz_A ve Analiz_B sayfalarındaki “soruların çözülme yüzdesi” toplamını alıp ikiye bölüyorum ve sonucunda da Grafik sayfasındaki “ Soruların çözülmesine göre grafik yapmaya çalışıyorum. Çalışma dosyası ektedir
saygılarımla

Ekli dosyalar

Geri