• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Silinemeyen sayfa

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zırzır
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar.üzerinde çalıştığım excel kitapbını silmek istiyorum ancak windows kullanıyor diye silemiyorum.Makinayı açıp kapatıyorum nafile yine silinmiyor.
Sadece çalıştığım kitapçık silinmiyor başka kitapçıklarda sorun yok bir çare bulabilirmiyiz.

merhaba
normal şartlarda aktif olmayan herhangi bir dosyayı (sistem dosyaları hariç) rahatlıkla silebilirsiniz.
makineyi kapatıp açtığınızda dosya içersinde birşey olmalı ki çalışıyor ve bu yüzden silemiyorsunuz.
dosyayı virüs taramasından geçirin, makro virüsü olabilir.
makineyi güvenli modda açın ve sonra silin.

Bu sorunu ben de yaşamıştım ve uzun süre de çözememiştim.
Benim rastlantı sonucu bulduğum çözüm ; dosyaya sağ tıklayıp özellikleri açın , yüksek ihtimalle salt okunur işaretlidir.
İşaretlerin hepsini kaldırın , tamam ile kapatın , delete ile silin.
Bu şekilde sorun bitiyor.

Ancak sayın Uzmanamele 'nin önerisi daha sağlam , güvenli mod'da direk uçuyor

Arkadaşlar, yönetici şifresini bilmediğim için güvenli kipe giremedim.Salt okunur
sekmesinin işaretini kaldırdım ama yine silmedi.

Bu durumda yönetici'ye başvurmaktan başka yol yok gibi...Belki ustalarımız Dos üzerinden bir yol önerebilir..

bütün excel dosyalarınız kapalı iken
ctrl alt del yapın, işlemlerde EXCEL.EXE olarak görünen dosya var ise
işlemi sonlandırın. sonra dosyanızı silmeyi deneyin.

Çalıştığım bir dosyada bir sheet'i silmeye çalışıyorum. Sayfa üzerindeyken sağa kliklediğimde açılan pencerede sil ekteki gibi işlevsiz çıkıyor. Sorunu nasıl halldebilirim. Lütfen yardım.

Ekli dosyalar

• excel silme sorunu.jpg
    excel silme sorunu.jpg
    19 KB · Görüntüleme: 9
Çalıştığım bir dosyada bir sheet'i silmeye çalışıyorum. Sayfa üzerindeyken sağa kliklediğimde açılan pencerede sil ekteki gibi işlevsiz çıkıyor. Sorunu nasıl halldebilirim. Lütfen yardım.

.

Bu kodu deneyin.

Kod:
Sub dzlt()
    Dim c
    For Each c In CommandBars
        c.Reset
    Next
End Sub

.

.

Bu kodu deneyin.

Kod:
Sub dzlt()
    Dim c
    For Each c In CommandBars
        c.Reset
    Next
End Sub

.

problem sanırım hücre klitleme ile ilgili ama çözemedim. "protect and share workbook" yapmıştım sonra iptal etmek istedim iptal olmuyor. Ekli dosyadada aynı problem var. kontrol edebilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
problem sanırım hücre klitleme ile ilgili ama çözemedim. "protect and share workbook" yapmıştım sonra iptal etmek istedim iptal olmuyor. Ekli dosyadada aynı problem var. kontrol edebilirseniz sevinirim.
.

Kitabın paylaşımını kaldırın.

İngilizce:

Review > Share Workbook > Editing'teki Checkbox'ın çekini kaldırın.

.

Merhaba

Sitede bir Ergün Güler daha var.

Aynı kişi mi yoksa farklı mı

Geri