• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Silindirde kalan yakıt miktarı hesabı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrc83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın Msanli çok teşekür ederim yakıt tankı formülü için çok işimize yaradı. Tam aradığım olaydı.

Fakat rica etsem Formülizasyonun açıklamasını yazarsanız çok iyi olur, tam olarak anlayadım. Şimdiden tekrar teşekür ederim emeğinize sağlık.

Sayın kkkmert.
Verdiğiniz değerler kullanılarak hesaplanmış bir cetveldir. Bu konu ile ilgili forumda arama yaparsanız, yazdığım bir kaç bilgilendirme vardır. Ben bu işi (tank kalibrasyonu) profesyonel olarak yapan biriyim ve bu konu ile ilgili bir kaç yazılımım da var. değerlerin yanlış olması tamamen ölçüm hataları ile ilgili olur. net veriler ile sapmalar %00,2'nin altında kalacaktır. Hesaplamada kullanılan verilere ilaveten tankın içindeki ürünün yoğunluğu ve sıcaklığına ilaveten hava şartlarıda ilave edilir ki, sizin cetvel standart 15 derece ve 1000 kg/lt yogunluğa göre hesaplanmıştır.

Saygılar.

Merhabalar,
verdiğiniz bilgiler icin cok tesekkurler.Benim de size sorum elimizde iki adet yatay tam silindirik tankımız var. boy:750 cm cap: 190 cm ve tanklarda yaklasık %1 eğim var bir tankta 6 cm diğer tankta 7 cm. sizin vermiş olduğunuz tablo zemine paralel yerlestirilmis tanklar icin. eğimli tanklar icin elinizde bir cizelge mevcutmu acaba.simdiden tesekkur ederim.

Merhabalar,
verdiğiniz bilgiler icin cok tesekkurler.Benim de size sorum elimizde iki adet yatay tam silindirik tankımız var. boy:750 cm cap: 190 cm ve tanklarda yaklasık %1 eğim var bir tankta 6 cm diğer tankta 7 cm. sizin vermiş olduğunuz tablo zemine paralel yerlestirilmis tanklar icin. eğimli tanklar icin elinizde bir cizelge mevcutmu acaba.simdiden tesekkur ederim.

Merhaba,

Bunun için sizden tankın tam yapısı almam gerek. Tankın çapı - boyu - yatıklığında başka, her iki ucunda bulunan keplerin (şapkaların) derinliklerini. Bu ölçüm işlemi tank dışından yapıyorsanız da et kalınlığını. Bu billeri proje üzerinden bulabilirsiniz.

Merhaba,

Bunun için sizden tankın tam yapısı almam gerek. Tankın çapı - boyu - yatıklığında başka, her iki ucunda bulunan keplerin (şapkaların) derinliklerini. Bu ölçüm işlemi tank dışından yapıyorsanız da et kalınlığını. Bu billeri proje üzerinden bulabilirsiniz.

Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Silindir-1 ve Silindir-2 sayfalarını inceleyiniz.
Ali bey merhaba ilk önce emeğinize sağlık, ekteki dosyayı inceledim de, düzgün sonuçlar vermediğini gördüm. sayfa birdeki formüllendirme çalışıyor ama, sayfa 2 deki fomüllendirme çalışmıyor. toplam hacimden hesaplayacak olursak V= 3,14*a*b*L olması gerekiyor. L= 611, R=139, r=139 tankıda full dolu olduğunu varsayarsak Y=278, V=37068 litre olmasıgerekirken, sizin program V= 48336 litre veriyor. yoksa ben mi bir yerde yanlışlık yaptım. yanlışımı düzeltirseniz sevinirim.

elimizde 825cm boyunda ve 127cm yarıçapında silindir var. Ve biz bu silindiri 1/10 eğimli bir kuyuya yerleştirdik. Benden yakıt miktarını tablo halinde isteniyor.. Silindiri kuyuya yerleştirdiğimizde kuyudan silindirin ön uç kımına olan derinliği 43 cm arkadan ise 20cm derinliğe sahip.. Arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim..

elimizde 825cm boyunda ve 127cm yarıçapında silindir var. Ve biz bu silindiri 1/10 eğimli bir kuyuya yerleştirdik. Benden yakıt miktarını tablo halinde isteniyor.. Silindiri kuyuya yerleştirdiğimizde kuyudan silindirin ön uç kımına olan derinliği 43 cm arkadan ise 20cm derinliğe sahip.. Arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim..

Merhaba
Siz, Ali bey'in dosyasına göre hesabınızı yapın 1/10 eğimden kaynaklanan farkı gözardı edin.
İnanmayan kendisi ölçsün :)

ekli dosyadaki ölçüleri verebilirseniz 1/10 eğime göre hesaplaya bilirim...

Ekli dosyalar

ekleri inmemekte. yardımcı olursanız sevinirim. iyi akşamlar dilerim.

Büyüksünüz babalar. Yazılım harika.. Teşekkürler

Geri