Bintang
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office Professional Plus 2019,Türkçe
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Üstadım istediğiniz gibi çalışabilirsiniz. Amacım dosyam kullanılabilir ve anlaşılabilir olsun yeter banaTablonuzun üzerine ilave sütunlar eklenmesi sizin için uygun mu? Çözüm kolaylığı açısından aralara sütun eklemek gerekebilir.
Üstadım ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.Merhaba,
Dosyanız ektedir. 2025 ve 2026 dönemlerini alakadar eden bir poliçe girdiğinizde hesaplamalar tamamiyle formüle dayalıdır. Kontrol ediniz. Hatalı hesaplama yaptığını düşündüğünüz bir kısım olursa dönüş yapınız.
Üstadım dosya ya veri girişi yapmaya başladım ufak bir hata fark ettim.Üstadım ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.
=EĞER(VE($D5>=TARİHSAYISI(M$2);$D5<=TARİHSAYISI(M$3));(M$3-$D5+1)*$H5;EĞER(VE($E5>=TARİHSAYISI(M$2);$E5<=TARİHSAYISI(M$3));($E5-M$2)*$H5;EĞER(VE(TARİHSAYISI(M$2)>=$D5;TARİHSAYISI(M$3)<=$E5);(M$3-M$2+1)*$H5;"")))
Üstadım gerçekten çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin elinize yüreğinize sağlık.M5 hücresine aşağıdaki formülü yazıp çoğaltırsanız, ilgili hata çözülmüş olur. Benzeri bir durum olursa yine dönüş yapınız. Dosyanın bendeki son halini ekliyorum.
Kod:=EĞER(VE($D5>=TARİHSAYISI(M$2);$D5<=TARİHSAYISI(M$3));(M$3-$D5+1)*$H5;EĞER(VE($E5>=TARİHSAYISI(M$2);$E5<=TARİHSAYISI(M$3));($E5-M$2)*$H5;EĞER(VE(TARİHSAYISI(M$2)>=$D5;TARİHSAYISI(M$3)<=$E5);(M$3-M$2+1)*$H5;"")))