• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Şifreli kapalı bir dosyadan veri almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan m.cay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
İngilizce
Merhaba,

Şifreli ve kapalı excel dosyalarından Düşeyara fonksiyonu ile veri alıyorum. Ancak her güncelleştirme yapıldığında kapalı dosyaların şifresini girmem gerekiyor. Bunu makroyla ya da başka bir yolla yapabilmem mümkün mü?

Makroyla şöyle mümkün olabilir, düşeyara işlevinin bulunduğu dosyaya yazılan bir kod ile şifreli dosya arka planda gizli olarak şifresi girilerek açılabilir. Bunun için dosyanın yolunu ve şifresini yazarmısınız.

Sevgili Leventm,

Dosyanın bulunduğu yer: F:\Personel\Mehmet Cay\Merkez Ön Tahsilatları\Otomotiv Tahsilat ve Öngörüler (2006).xls Şifresi ise: 9876
Yalnız bunun gibi şifreli 12 dosya daha var. Hepsine arka planda kodla şifreleri yazdırmamız lazım. Siz sadece bu dosya için ilgili kodu yazarsanız, ben diğerlerini ona göre yazarım. İlginize çok teşekkürler.

Aşağıdaki kodu güncelleştirme yapılan dosyanın thisworkbook sayfasına kopyalayın. Dosyayı her açtığınızda link olan tüm dosyaları otomatik olarak güncelleştirecektir.

Kod:
Private Sub workbook_open()
Link = ActiveWorkbook.LinkSources(xlExcelLinks)
If IsEmpty(Link) = False Then
For a = 1 To UBound(Link)
Workbooks.Open Link(a), Password:="9876", WriteResPassword:="9876"
ActiveWorkbook.UpdateLink Name:=ActiveWorkbook.LinkSources
ActiveWorkbook.Close False
Next
End If
End Sub

Sevgili leventm,

Belirttiğiniz kodları sayfaya yazdım ancak yine de dosya açma şifresi istiyor. Bir de verileri alacağım 10'dan fazla dosyam var ve hepsinin şifresi ayrı. Ben güncellemeleri alacak olan dosyamın, arka planda her dosyaya şifresini girerek ulaşmasını ve o dosyalardaki bağlantıları güncelleştirmesini istiyorum.
Uzun bir süre oldu ama yine de yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Arkadaşlar,
Açıklamaları okudum fakat bir türlü çözemedim.
Benim ortak kullanılan server üzerinde 3 adet dosyam var ve bunlar şifreli.
Birbirinden veri çekecek. Paylaşılan macroları bir türlü çalıştıramadım.
Değerli desteklerininizi bekliyorum. Dosya koruma şifresi:1453

Şifreler:
fason_1234
legno_4321
üretim_0000

Dosyalar

Geri