• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sıfır rakamını sola ekleme sorunu :(

mehmetsgk

Gelişmeye çalışıyoruz...
Excel Vers. ve Dili
excel 2019 / win10
arkadaşlar sorun şu bir excel tablosu var ve hücre 9 karakterli bir sayıdan oluşuyor ben bu 9 karakterli verinin soluna arada boşluk olmadan 19 adet sıfır koymam gerekiyorki 28 karakterlik bir alanı boşluksuz doldurabiliyim tablomda buna benzer çok veri var bazılar 7 bazıları 8 karakterden oluşuyor bunların hepsinin toplamda 28 karakterden oluşması gerekyor . örn: b1 hücresi 1.647,00 sayısı 8 karakterden oluşuyor ama bana lazım olan ise 000000000000000000001.647,00 , b2 hücresinde olan veri 510,20 yani 6 karakterden oluşuyor bana lazım olan 0000000000000000000000510,20 durum bu ek bi detay veriyim verilerimin hepsi b sütununda yer alıyor sizce nasıl çözüm bulabilirim bu soruna..

Merhaba.

Aşağıdaki formülü C1 hücresine uygulayın ve B sütunundaki liste boyunca kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]YİNELE[/COLOR]("0";28-[COLOR="red"]UZUNLUK[/COLOR]([COLOR="Red"]METNEÇEVİR[/COLOR]([COLOR="Blue"]B1[/COLOR];"#.##0,00;-#.##0,00")))&[COLOR="Red"]METNEÇEVİR[/COLOR]([COLOR="Blue"]B1[/COLOR];"#.##0,00;-#.##0,00")

Deneyin;
Kod:
=YİNELE(0;28-UZUNLUK(B1))&B1
Merhaba Sayın harziyan.

İstek dolayısayla formülün KÖKÜ elbette aynı ancak;
konu sahibinin verdiği örneklerden anlaşılıyor ki;
-- binlik ayracı olan "." ve
-- ondalık ayracı olan "," karakteri,
-- ondalık ayracından sonraki basamak sayısının "2"
28 karakterden çıkartılacak sayının hesabında dikkate alınması gerekiyor.

Neticede formülün C1'e uyulandığını düşünürsek;
D1 hücresine =UZUNLUK(C1) formülü uygulandığında 28 sonucunun alınması gerekiyor.
.

cevap veren arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim gayet güzel çalışıyo formülleriniz :)

Merhaba, kolay gelsin
hücrede içinde harf de olan bir değerin başına, istediğim adette sıfır nasıl koyabilirim?
örn: 16m gibi çok sayıda değerim var ben başına iki sıfır ekleyerek 0016m yapmak istiyorum. Yardımınızı rica ediyorum

Hücre biçimi,tümsayı biçimleri,isteğe uyarlanmış, Tür olarak 000#m yazınız.

rakamların adedi on uç sayısından sonra hata vermesi gerekiyor hücre bicimlendirmeye oradan özel biçimlendirmeden hücre biçimlendirmesini kac adet olacaksa ## yapınız ben sayılarda boyle cok zorlandıgımı biliyorum kolay gelsin

Geri