• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sıfır problemi

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Değeri 0 olan hücreleri 0 değeri gösteri seçeneğini kaldırdım.
d10:d23 arasınsına sıfır koymam gerekiyor.
ancak görünmüyor.
benim istediğim bir hücrede gerçekten (rakamla) 0 varsa 0 görünsün ancak boş hücreler 0 olarak algılanmasın.

Ekli dosyalar

Değeri 0 olan hücreleri 0 değeri gösteri seçeneğini kaldırdım.
d10:d23 arasınsına sıfır koymam gerekiyor.
ancak görünmüyor.
benim istediğim bir hücrede gerçekten (rakamla) 0 varsa 0 görünsün ancak boş hücreler 0 olarak algılanmasın.
Merhaba
Sıfır görmek istediğiniz yeri metin olarak biçimlendire bilirsiniz.
Yada Sıfırları göster seçeneğini seçerek
=EĞER('F:\[MAHMUT FİZİK.xlsm]GİRİŞ'!G14="";"";'F:\[MAHMUT FİZİK.xlsm]GİRİŞ'!G14)
Formüllere koşul ekleyebilirsiniz.

sayfa 1 in B sutununa sayfa 2 den veri aldım.Ancak sayfa 2'nin boş hücreleri Sayfa 1 de 0 olarak görünüyor.(örneğin Sayfa 2 nin b6 ,b7 boş iken sayfa 1 in b6 ve 7 si 0 görünüyor.
Değeri 0 olan hücreleri 0 değeri gösteri seçeneğini kaldır seceneğini kaldırıncada 0 yazamıyorum.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sayfa1 B2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz.

Kod:
=EĞER(Sayfa2!B2="";"";Sayfa2!B2)

öğrenci bilgileri sayfasından düşeyara yoluyla veri aldım. Alınan yer boş hücre ise 0 olmasın istiyorum. Şu formülu nasıl değiştirebiriz
=DÜŞEYARA(B1;'ÖĞRENCİ BİLGİLERİ'!B:L;7;1)

Selamlar,

Aşağıdaki formülü deneyiniz.

Kod:
=EĞER(DÜŞEYARA(B1;'ÖĞRENCİ BİLGİLERİ'!B:L;7;1)=0;"";DÜŞEYARA(B1;'ÖĞRENCİ BİLGİLERİ'!B:L;7;1))

düşeyara yoluyla veri aldım. Alınan yer boş hücre olduğundan a4 hücresi 0 olmasın istiyorum.

Ekli dosyalar

=EĞER(DÜŞEYARA(B1;'ÖĞRENCİ BİLGİLERİ'!B:L;7;1)=0;"";=DÜŞEYARA(B1;'ÖĞRENCİ BİLGİLERİ'!B:L;7;1))
ortadaki = fazla olmuş o yüzden olmuyormuş onu sildim oldu teşekkürler...

Selamlar,

Formülü mesaj penceresine yazarken "=" işaretini silmeyi unutmuşum. Siz zaten gerekli düzeltmeyi yapmışsınız.

Geri