• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ShowModal özelliğini düğmeye atamak

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Arkadaşlar..! Userformun ShowModal özelliğini True / False olarak ToggleButton1'e atamayı düşünüyorm..

Yani ilk tıklamada UserForm1.ShowModal = False, ikinci tıklamada UserForm.ShowModal=True)

Böyle bir şey çalıştırılabilir mi.?

Arkadaşlar..! Userformun ShowModal özelliğini True / False olarak ToggleButton1'e atamayı düşünüyorm..

Yani ilk tıklamada UserForm1.ShowModal = False, ikinci tıklamada UserForm.ShowModal=True)

Böyle bir şey çalıştırılabilir mi.?

Merhaba ShowModal bu fonksiyon 2010 damı var ben bulamadım. userforma nasıl bir işlem yapıyor rica etsem anlatabilirmisiniz.

merhaba.
2003'te de kullanabilirsiniz.
uf ile xl dosyası arasında geçiş imkanı verir.

Kod:
Sub uf_ac()
    UserForm1.Show vbModeless
End Sub

Sayın mancubus..! ben bu düşüncemi; her iki durum için de (false, true) ve userform açıkken userformun üzerinde gerçekleştirmeyi planlıyorum.. (Yani ToggleButton ile, ilk basamakta excel'e geçiş imkanı veren, ikinci basamakta excel'e geçiş imkanını kilitlleyen bir uygulama.. )

merhaba.
bildiğim kadarı ile UF'un tasarımı aşamasında özelliklerinden veya yüklenmesi aşamasında tanımlanan bir özellik. açık bir uf'da bu yapılabilir mi bilmiyorum.
ancak UF açılırken tercih yapılabilir diye düşünüyorum.

Gerçi çok da önemli bir ihtiyaç değil, ancak olup olmayacağını öğrenmiş olurduk.. Nitekim diğer özelliklerin bir çoğu, örneğin boyutla veya formatla ilgili özellikler pek rahat, formu aç kapa yapmadan form üzerinde uygulanabiliyor. Fakat bunda ne yaptıysam kodlar çalışmadı..

Ekrem bey, daha önceden hazırladığım bir dosya vardı ekte sunuyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bende birşeyler yapmaya çalışmıştım. Boşa gitmesin.

.

Ekli dosyalar

Levent Bey şahane.

Sn. Ekrem1661

dosyadaki kodu togglebutton'a aşağıdaki gibi uyarlayabilirsiniz.

Kod:
Private Sub ToggleButton1_Click()

UserForm1.Hide

If ToggleButton1.Caption = "SAYFA AÇIK" Then
    ToggleButton1.Caption = "SAYFA KİLİTLİ"
    ToggleButton1.ForeColor = vbBlue
    UserForm1.Show
Else
    ToggleButton1.Caption = "SAYFA AÇIK"
    ToggleButton1.ForeColor = vbRed
    UserForm1.Show 0
End If

End Sub

Saygıdeğer uzman Arkadaşlarımız Sn.Levent Bey'e ve Sayın Ömer bey'e çok teşekkür ediyorum.. Sn.mancubus sanada teşekkürler.. dediğin gibi harikulade örnekler..

benim teşekkürlük biir durumum yok aslında.
ben mesaj yazarken ömer bey'in mesajı yoktu. o da şahane.

Sn.mancubus..! konuyla ilgilenmiş olmanız, teşekkür edilmesi için yeterlidir..

Geri