shift hazırlama

Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba arkadaşlar
benim için zor sizin için çok kolay olduğunu düşündüğüm bi işlemim olacak,
mağaza çalışanları için shift programı yapmayı istiyorum.ekte gönderdiğim
http://dosya.web.tr/RoQYYN dosyada örnek bi çalışma yapmaya çalıştım. yapmak istediğim şey tam olarak şu:
şartlara göre (izin,erken çıkış,geç giriş vb.) shifti otomatik excel kendisi yapsın istiyorum.
şartlar şunlar:
* personeller haftada 2 erken çıkış , 2 geç giriş , 2 full , 1 izin kullanacak.
* haftanın 6 günü izin kullanılacak. fakat toplam 6 personel varsa hepsi ayrı ayrı günlerde kullanacak. 7 ve üzeri olursa aynı günde 2 kişi izin kullanabilecek.
* erken çıkışlı personel o günkü mevcut toplam personelin %35 i kadar olacak. yani 3 kişiden 1'i erken çıkışlı 2'si geç girişli olacak.
* excelde bu koşulları hazırlık sayfasına formüllemeliyim ki hazırlıkta yaptığım değişikliklerde beni engellesin.
* hazırlıkta yaptığım değişiklikleri rapor özet ve rapor detay kısmına kendisi otomatik eklesin.
biraz zor istedim ama olacağını tahmin ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba;
arkadaşlar çok mu zor neyi nasıl yapabiliriz bi fikir verebilir misiniz?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 tr
Selam,
Arkadaşım siz sıfırdan başlayın ve hayal gücünüzü kullanarak bana bir program yazın demişsiniz
bu şekilde yardım alabilmeniz çok zor.
*Bir kere ortada bir örnek dosya yok önce örnek bir dosya ekleyin ki kimse hayal kurmak zorunda kalmasın
** Siz bir yerden başlayın ve takıldığınız yeri tek bir soru olarak sorun bunu aşınca diğer takıldığınız yeri sorarsınız.
Sorular/istekler uzun olunca bir çok arkadaş okurken sıkılıyor, zamanı kısıtlı olanlar istenen çok şey olduğunda transit geçiyor, yada bir isteği yapıp diğerini yapamayacak olanlar da hiç el atmıyor
Yazdıklarım sadece öneridir, uygulamak yada uygulamamak tabiki size kamıştır.
Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
2007
teşekkürler meraklı_72
üzerinde biraz daha çalışıp daha düzgün bi çalışma oluşturacağım.

Excel Vers. ve Dili
2007
teşekkürler meraklı_72
üzerinde biraz daha çalışıp daha düzgün bi çalışma oluşturacağım.

Excel Vers. ve Dili
2007
tekrar merhaba;
uyarınızı dikkate alarak yeni bir çalışma yaptım.
http://dosya.web.tr/KWXVZR
2 aşamadan oluşuyor: 1 shift hazırla 2 klasic shift
shift hazırla kısmında personellere koşullu biçimlendirmeden hepsi için ayrı ayrı renk tanımladık. en altta toplamları verdik.
benim burada 2 isteğim olacak
1) shift hazırla kısmında her gün için 1 kişi sadece 1 kez yazılabilsin.(örn. ahmet 2 kez farklı yere yazılmasın.)
2) hazırla kısmındaki verileri klasic shifte aktarmayı istiyorum. hazırlada pazartesi isinli ise klasic shiftte o kişinin pazartesi günü karşısına izin yazsın.
herkese çok teşekkür ederim şimdiden. benim için zor ama sizin için çok basit bir işlem olduğunu düşünüyorum. kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar biliyorum çok ısrarcı oldum hepinizden özür dilerim. yalnız bunu yapabilirsek çok güzel olacak.

Excel Vers. ve Dili
2007
tekrar merhaba;
uyarınızı dikkate alarak yeni bir çalışma yaptım.
http://dosya.web.tr/KWXVZR
2 aşamadan oluşuyor: 1 shift hazırla 2 klasic shift
shift hazırla kısmında personellere koşullu biçimlendirmeden hepsi için ayrı ayrı renk tanımladık. en altta toplamları verdik.
benim burada 2 isteğim olacak
1) shift hazırla kısmında her gün için 1 kişi sadece 1 kez yazılabilsin.(örn. ahmet 2 kez farklı yere yazılmasın.)
2) hazırla kısmındaki verileri klasic shifte aktarmayı istiyorum. hazırlada pazartesi isinli ise klasic shiftte o kişinin pazartesi günü karşısına izin yazsın.
herkese çok teşekkür ederim şimdiden. benim için zor ama sizin için çok basit bir işlem olduğunu düşünüyorum. kolay gelsin.
arkadaşlar bunu nasıl yapabiliriz?