• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sheetlerden hücredeki isme göre veri alma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Değerli arkadaşlar çözemediğim bir konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var.
Eklemiş olduğum dosyada 63 ad. sheet olacak şimdilik örnek olarak bir kaç tane ekledim. Bu sheetlerden bazı verileri Konselide sheetine almam gerekiyor. Tek tek hücrelere göstermek çok uzun sürüyor. Bunu bir formül ile yapabilirmiyiz acaba. Konselide sheetindeki isimler ile sheetlerin isimleri aynı olacak. Örneğim şöyle bir formül kuramazmıyız acaba. Konselide sheetinde D1 hücresinde şube ismi yazıyor. D1 hücresine bak buradaki ismi sheetlerde ara ve bulduğun sheetteki I1 hücresindeki veriyi getir. İnşallah açıklayıcı olabilmişimtir. Derdimi tam anlatamadıysam lütfen kusura bakmayın. Teşekkürler

Ekli dosyalar

"İzmir" sayfasındaki "27800100" numara için bu formülü kullanabilirsiniz. D9 burada sayfayı temsil ediyor eğer sayfa isimleriniz ile hücredekiler aynı ise sorun olmayacaktır. E2 ise numaradır, hücrenin konumuna göre bu adresi değiştirmelisiniz.

Kod:
=DOLAYLI(ADRES(KAÇINCI(E2;DOLAYLI(ADRES(1;8;;;D9)&":"&ADRES(17;8;;;)));9;;;D9))

İlginiz için teşekkür ederim. Peki bu işlemi diğer hesaplar için nasıl uygularım acaba. Yazmış olduğunuz formüldeki rakamları ve noktalı virgüllerin ne anlama geldiğini çözemediğim için diğer hesaplara uygulayamadım. Teşekkürler.

ADRES(1;8;;;D9) formülün kalıbını incelerseniz, anlayacaksınız ama yine de biraz açıklayayım;
1 = Satır numarası
8 = Sütun numarası anlamına geliyor.
ADRES(1;8;;;D9)&": "& ADRES(17;8;;; ) aralığı tanımlamaktadır. Formülleri ayrı ayrı yazarak sonuçları görebilirsiniz.

Kusura bakmayın ben çözmeyi başaramadım. Hesap numarası olarak bir tane daha hesap ekledim. Satır olarak 18.inci satıra kadar oldu. 17 yi 18 yapıyorum fakat formül çalışmıyor. Acaba nerede hata yapıyorum. Teşekkürler

Merhaba,

Alternatif olarak aşağıdaki formülüde kullanabilirsiniz.

Kod:
=DOLAYLI("'"&$D4&"'!I"&YUKARIYUVARLA(SÜTUNSAY($E4:E4)/3;0)+3)

Not: Verilerinizin tüm sayfalarda aynı yapıda olduğu varsayılmıştır.

Korhan Bey teşekkür ederim. Formül gayet başarılı çalışıyor. Rica etsem formülün çalışma mantığını yazabilirmisiniz. Teşekkür ederim.

Merhaba,

Kısaca açıklamaya çalışayım;

Dolaylı fonksiyonu adındanda anlaşılacağı üzere bir adresteki veriyi dolaylı yoldan göstermek için kullanılır.

Bir hücreye =A1 yazarak A1 hücresindeki değeri aktarabilirsiniz. Aynı işlemi =DOLAYLI(A1) yazarakta yapabilirsiniz.

Bu nerede işime yarar diyebilirsiniz. Sizin gibi bende genellikle sütun ve satır adlarımı sayfa isimleri ile aynı yapmaya çalışırım. Bu formülasyon kurmada büyük kolaylıklar sağlıyor. Uygulamalarınız bu şekilde yaptığınızda DOLAYLI fonksiyonu ile harikalar yaratabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için ; indirect-dolaylı fonksiyonu

Formülün ikinci can alıcı kısmı ise bize düzenli satır numarası üreten aşağıdaki bölümdür.

Kod:
YUKARIYUVARLA(SÜTUNSAY($E4:E4)/3;0)+3

Bu formül biz E sütunundan başlamak üzere 3 sütunda bir artan bir değer üretir. Bu değer diğer sayfalarınızdaki satır numaralarını ifade etmektedir. Formülü daha iyi kavramak adına E4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp sağa doğru sürükleyin. Kırmızı değerle oynayarak formülün ürettiği değerleri gözlemleyin. Bu şekilde kafanızda biraz daha şekillenecektir.

Kod:
=YUKARIYUVARLA(SÜTUNSAY($E4:E4)/[COLOR=red]3[/COLOR];0)+[COLOR=red]3[/COLOR]

Ben size cevap verirken bu yapıyı kullandım. Siz daha farklı çözümler kullanarakta bu değerleri üretebilirsiniz.

Umarım açıklamalar sizin için yeterli olmuştur.

Korhan Bey açıklayıcı mesajınız için çok teşekkürler. Bu formülde mantığıma sığdıramadığım konu, formülde hesap numarası ile ilgili bir bilgi olmadığı halde nasıl ilgili hesabın bakiyesini doğru şekilde getiriyor. Yani 27800100 hesabı biz formülde göstermediğimiz halde o bakiyeyi ilgili shetten bulup getiriyor. Acaba ben burada neyi gözden kaçırıyorum. Zaman ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim.

Geri