• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sheet içerisindeki yazdır butonu kurmak.

Excel Vers. ve Dili
2003 2007
Merhaba bir öğrenci takip programı yazıyorum. Pek çok adımı bitirdim tamamlama bölümüne geldim. Son olarak butonlarımı oluşturuyorum.

Biliyorum kızacaksınız ama danışmak istiyorum. Yardım eden olursa ne ala..

Yazdırma alanı belirledim. Ben butona tıkladığımda aşağıdaki uyarı penceresi gelsin istiyorum ve Evet'i tıklayınca yazıcıya sadece o sheet içerisindeki yazdırma alanını göndersin istiyorum.

Not: 500 adet sheet var ve 500 öğrenci var her bir sheet bir öğrenci demek oluyor. Ben her sayfaya kopyalayacağım. Evet dediğimde sadece o sheet yazılmasını istiyorum.

Öğrenci adı: Uğur ŞİRİN mesela (Öğrenci Adı bölümü D4'de)

Uyarı: Uğur ŞİRİN adlı öğrencinin bilgilerini yazdırmak istiyor musunuz?
Evet - Hayır​

Tek istediğim bu bir örnek buldum ama yapamadım. Buton oluşturup bu makroyu ya da kodu eklemeyi öğretirseniz sevinirim..

Sayın ugursirin,

Sayfaya koyacağınız 1 buton altına aşağıdaki kodları yazarak deneyiniz.

Sub Düğme1_Tıklat()
a = MsgBox(Range("A1") & " adlı öğrenincinin bilgilerini yazdırmak istiyor musunuz ?", vbYesNo)
If a = vbYes Then
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
Else
Exit Sub
End If
End Sub

Bu kodu 1 kez yazdıktan sonra tüm butonlarınıza atayabilirsiniz. Kodda kırmızı ile belirtilen hücre Öğrenci İsminin olduğu hücredir. Sizde öğrenci isimleri hangi hücrede ise kırmızı kısmı o şekilde düzeltin.

Yani ne zaman bir kod danışsam aramadın mı ya da neden soruyorsun bu kadar program yazmayı biliyorsan falan diye mesajlar alıyorum ondan yazdım. Aradım fakat istediğim gibi bir örnek konu bulamamıştım. Ne ala kısmı da yazarsanız ne mutlu anlamında..

Sayın Şaban SERTKAYA ilginiz için sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bu kodu tam istediğim şekilde aktif ettim. Tekrar ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim. Program gerçekten geniş çaplı ve bir öğrenci takip için yeterli bilgileri içeriyor. Program bitince forumda paylaşacağım.

Umarım tamamlarken soracağım sorular başınızı ağrıtmaz :) Emin olun yapabildiğim kadarını bulup yapıyorum sadece bilemediklerimi danışıyorum.

Sayın ugursirin,

Bizler her zaman yardıma hazırız. Başımız ağrısa zaten forumda olmayız. Ve yardımcı olabildiysek ne mutlu.

Geri