• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sheet e combobox ekleme?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
slm arkadaşlar... arama motorları sayesinde siteye ulaştım .. .birde..şu yapmı olduğunuz..kod bankası süper bişiy olmuş..daha önce daha kısıtlı ve az olanı vardı bende.. ben acemi .düzeyinde. .makro kullanıcısıyım..onun dışında ..excel i .kullanırım... iyi.. ama. . makro ile .ilgili ..birşeyler sorucam.. .

bir makro çalışan dosya war.. ve bunun iinde..combobox var ve hücreye atanmış.kopyalayıp çoğaltabiliyoruz.. bi listeden verileri alıyo belirli aralıktan ..
işin ilginç tarafı.. sheet üzerinde çalışıyor. ben oluşturmak veya üzrinde oynama yapmak istediğimde kodları göremiyorum belki de gizledi kodları

yeniden oluşturmak istediğim de ..user form üzerinde oluşturuyorum... sorun yok ..alıyor verişleri sütündan veya aralıktan..sheet üzerinde de ekliyo verileri gösteriyorum..ama.. birden fazla tıkladığımda..aynı verilerin çoğaldığını görüyorum ..birde..daha sonra..veri eklemek istediğim de bir daha mı makro yazıcam.

sub userform_initialize()
combobox1.Rowsource = "Sayfa1!a1:a40"
end sub

sheet üzerinde çalışmıyo .. rowsource userform üzerinde aktif oluyo

birde..sayfaya ..açıklama eklemiş..formülü bozmayın diye...hücre üzerine gelince açıklama penceresi çıkıyo fakat değiştiremiyorum içeriğini.. am abaşka bi tarafa sürükleyebiliyorum.. normal sağ tuş. .açıklama ekle ile yapılmamış..belli yani....şimdilik bunlar için ayrdım cı olur iseniz... kod bankasında aramaktan deli oldum....

Sheet'e (Sayfa'ya) combobox ekleme denetim araç kutusundan yapılır.

Merhaba.
Çalışma sayfasındaki Combobox'a aşğıdaki yöntem ile veri alabilirsiniz.
Kodları çalışma sayfasının kod bölümüne yapıştırınız.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
ComboBox1.ListFillRange = "Sayfa1!a1:a40"
End Sub

İyi günler proje ödevim var yardımcı olabilir misin ?
Bir kan bankası otomasyonu oluşturacağım excelde.Birinci sayfam gönüllü bağışçıların bilgilerinin olduğu(ad ,soyad ,yaş, kan grubu ,hangi kan gruplarına kan verebilir (formülü oluşturuldu), şehir) ikinci sayfamda ise kayıt arama olacak.Yani ; hasta kan grubu, ve şehir girilecek sonuç olark gönüllü bağışçılardan uygun olanların ad, soyad ,şehir, e-posta ,yaşı bilgileri çıkacak.Nasıl yapabilirim ? Lütfen yardım ediin Şimdiden teşekkürler

Geri