• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Shared Dosya Hk.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - English
Merhaba,

Ortak server'in üzerinde olan shared bir dosyayı 20 kullanıcı kullanmaktadır.Dolayısıyla aynı anda aynı hücreye,sütuna,satıra giriş yapma ihtimalleri çok yüksek.Ve tahmin edersiniz ki son derece yüzeysel excel kullanımı yapabiliyorlar.Ve buda çok sorun oluşturuyor.

Aynı anda aynı hücreye,sütuna,satıra kayıt yapamamalarını sağlayabilirmiyiz ? Yani mesela aynı hücreye giriş yapan 2 kişiden birini sonra ki boş olan bir satıra atmasını sağlayabilir miyiz ?

Benim iin çok önemli bu sorun ,
Şimdiden ilginiz için çok teşekkür ederim.

Selamlar,

Çalışma kitabını paylaştır diyin,

Ofis 2003 Yeri,

Araçlar/Çalışma Kitabını Paylaştır.

Selamlar,

Çalışma kitabını paylaştır diyin,

Ofis 2003 Yeri,

Araçlar/Çalışma Kitabını Paylaştır.

Vedat bey merhaba,
Söylemiş olduğunu paylaştırma(Shared) işlemi değil mi ?
Eğer öyleyse dosya zaten çoklu kullanım için paylaştırılmış durumda ama benim sorunum çoklu kullanımdan doğan aynı satıra-sütuna girişleri engelleyebilmek ..
Çünkü bir kişinin giriş yaptığı satıra aynı anda başka bir kişi farklı bilgileri girdiğinde gerçi excel bizi uyarıyor ama kullanım yapanlar bunu farketmeyebiliyor yada anlamıyor.

Bunu önlemek amacım.

İlginize teşekkür ederim.

vedat bey iyi günler.arkadasın yaşadığı sıkıntıyı bende yaşıyorum.arkadası çok ıyı anladım.aynı anda aynı dosyayı kullanırken ,örnegin c7 hücresine kayıt yapıyorum yandakı bilgisayarda c7 ye kayıt yapıyor ancak dosyayı kaptırken değişklikleri kaydet derken sadece bır tanesi kaydetmeye imkan veriyor.bu sorunu nasıl aşabiliriz.arkadasım sen bu olayı çözduysen banada yardımcı olursan sevinirim..teşekkürler

Geri