• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

set nesnesini bütün sayfada kullanmak

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
merhaba,

Set s3 = sheets("sayfa3") bu kodun çalışma kitabındaki bütün userform nesnelerinde ve makrolarında çalışmasını istiyorum, bir yolu var mıdır.

Böyle deneyin.
Kod:
Public S3 As Object
Sub auto_open()
    Set S3 = Sheets("sayfa3")
End Sub

Hamit bey sağolun, çok makbule geçti.

hamit bey bir sorum daha olacak. s3'e bütün kodlarla çalışacak şekilde worksheet özelliği nasıl tanımlayabiliriz.

Sn. hamitcan Bey'in müsadesiyle...

Worksheet (Çalışmasayfası) da birer Object (nesne)dir.

BuÇalışmaKitabı olaylarındaki,
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal [COLOR="Red"]Sh [/COLOR]As [COLOR="red"]Object[/COLOR], ByVal Target As Range)[/FONT]
olayında da tüm sayfalara Sh adının verildiğini ve Nesne değişkeni olarak tanımlandığını görebiliriz.

Olaydaki Object yerine Worksheet yazdığınızda makronun hata vereceğini görürsünüz.
Bu demek oluyor ki; Worksheet özellikleri s3 değişkenine global olarak atanamaz ama Object ile aynı özellikler kullanılabilir.

Murat hocam bir kez daha teşekkürler.

Rica ederim Erdem Bey.

İlave kullanım yolu olarak, Module içerisine;
Kod:
[FONT="Trebuchet MS"]Public Const [COLOR="Red"]s3 [/COLOR]As String = "[COLOR="red"]Sayfa3[/COLOR]"[/FONT]
yazılıp.

Kullanmak istediğiniz yerde de Sheets(s3) yazarak, sayfanın özelliklerini kullanabilirsiniz.

Not: Eksik ya da yanlış bilgim var ise; düzeltilmesini rica ederim.

Murat hocam selam,

İstediğim gibi olmadı. Aşağıdaki kod işimin %90'ını çözmüştü.
s3. yazdığımda worksheet olayları gelmiyor, onun olmasını istemiştim.

Kod:
Public S3 As Object
Sub auto_open()
    Set S3 = Sheets("sayfa3")
End Sub

Söylediğiniz şekilde olabilmesi için Worksheet olarak tanımlanabilmesi gerekir, ama o şekilde tanımlanamadığını belirtmeye çalışmıştım.

Geri