• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seriay fonksiyonu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Merhabalar Sayın Hocalarım
Daha Önce A1 Hücresine MART yazdığımda B2 Hücresine Seriay fonksiyonuyla başlayan uzun bi fonksiyon yazıp sonucu 31.03.2009 bulmuştuk
A2 hücresine ben =SERİAY(B2;-1) yazınca başka bi sonuç elde ettim

sorum ise SERİAY(B2;-1) deki -1 kısmını -AY(B2) gibi bi formül yapamadım hata verdi -1 yada -2 yada -3 gibi sayılarda - den sonrasını formülleyemedi
NİSAN yazdığımda SERİAY (B2;-4) Otomatik nasıl oluşur

Merhaba,

Sorunuzu tam anlayamadım,

=SERİAY(B2;-AY(B2))

İstediğiniz bu mu?

.

evet sayın espiyonajl hocam ben öyle denerken yaptığım bi paraztez hatasından hatadveriyodu
=SERİAY(D2;-AY(D2))+1 enter dediğiğimde devamlı yılın ilk günü 01.01.2009 çıktı
tabiiki D2 hücresi seriay formülü ike ben yazıyla mart yazınca 31.03.2009 oluşuyo az önce olan formüllede diğer hücre 01.01.2009 çıkıyo
teşekkür ettim sayın hocam

Rica ederim, iyi çalışmalar..

Seriay Fonksiyonunda boş hücrelere işlem yapmasın???

Merhaba arkadaşlar.
Ben seriay fonksiyonuyla A1 hücresinde yazılı tarihin 3 ay sonrasını B1 hücresine alabiliyorum ama A sütunun da bazı hücrelerde (örneğin A4, A18..) tarih yazılı değil. Hal böyle olunca B4 hücresine (boş olan a sütununa karşılık gelen b sütununa) 30.04.1900 şeklinde bir tarih atıyor.

Yapmak istediğim şey A sütununda tarih yazmayan boş hücrelere karşılık gelen B sütunlarına herhangi bir tarih atmasın ya da "0" falan yazsın veya hiçbir şey yazmasın. Mümkün müdür? Kolay gelsin.

Merhaba arkadaşlar.
Ben seriay fonksiyonuyla A1 hücresinde yazılı tarihin 3 ay sonrasını B1 hücresine alabiliyorum ama A sütunun da bazı hücrelerde (örneğin A4, A18..) tarih yazılı değil. Hal böyle olunca B4 hücresine (boş olan a sütununa karşılık gelen b sütununa) 30.04.1900 şeklinde bir tarih atıyor.

Yapmak istediğim şey A sütununda tarih yazmayan boş hücrelere karşılık gelen B sütunlarına herhangi bir tarih atmasın ya da "0" falan yazsın veya hiçbir şey yazmasın. Mümkün müdür? Kolay gelsin.
. . .

Formülünüze eğer ile şart vermeniz gerekir.

Kod:
=EĞER(A1=0;0;[B][COLOR="Blue"]formülünüz[/COLOR][/B])

. . .

. . .

Formülünüze eğer ile şart vermeniz gerekir.

Kod:
=EĞER(A1=0;0;[B][COLOR="Blue"]formülünüz[/COLOR][/B])

. . .

Hüseyin hocam verdiğiniz formulu =EĞER(A1=0;0;SERİAY(A1;3)) olarak denedim fakat boş hücrelere 00.01.1900 şeklinde tarih attı yine.

Bir de "=EĞER(A1=1;1;SERİAY(A1;3)) olarak deneyeyim dedim bu sefer de boş hücrelere karşılık gelen yerlere 31.03.1900 şeklinde tarih attı. Anlayacağınız henüz problemi çözemedik...

. . .

Hücre biçimlendirmeniz tarih olduğu için 0 rakamınıda tarihe çevirmeye çalışıyor.
Eğer şartında sıfıra çevir yerine boşluk kullanın. Şu şekilde.

Kod:
=EĞER(A1=0;[B][COLOR="Blue"]""[/COLOR][/B];SERİAY(A1;3))

. . .

Teşekkür

Hüseyin hocam aynen dediğiniz gibiydi durum. Hücre biçimlendirmem tarih olduğu için istediğim sonucu alamıyordum. Durumu tespit ettim ama siz ben sormadan cevabı vermişsiniz. Çok teşekkür ederim. Elinize sağlık.

Geri