• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seri Port üzerinden alınan verilerle "Dinamik Grafik Çizimi"

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2007
Arkadaşlar merhaba,

Okulumuza 40Tonluk bir hidrolik press alındı.Bu hidrolik press üzerinden seri port çıkışı ile bilgisayardan kontrol edilebilmekte.Hocalarımın yazdıkları basit yazılımlar ile bu hidrolik press kontrol edilebiliyor (yukarı aşağı v.s.)

Bu hidrolik press üzerinde "yük hücresi" mevcut.Yani ne kadar kuvvete maruz kaldığı okunabiliyor.Aynı zamanda bir de "konum sensörü" mevcut.Bunun sayesinde de hareketli kafanın konumu belirlenebiliyor.Ve bu veriler bilgisayar üzerinden de okunabiliyor.

Şimdi sorum şu..Hocalarım seri port üzerinden bu konum,kuvvet datalarını alabiliyorlar.Ancak ben şunu yapmak istiyorum.Excell sayfası açıkken 1.Sütun'a yukarıdan aşağı ölçüm zamanlarını yazarken karşısına da bu zaman değerine ait Kuvvet ve Konum değerlerini yazsın(2. ve 3.sütuna)...Daha sonra yine bu forumda okuduğum grafik çizme konularından biri yardımı ile de..Bu verilere ait Dinamik Grafik çizdirmek istiyorum (konum-zaman,kuvvet-zaman,ya da kuvvet-konum) gibi..

Yani şu şekilde..
Zaman[sn] Kuvvet[kN] Konum[mm]
0sn 5 kN 124mm
0,01 15 130
0,02 35 132
.
.
.

.... gibi..Dinamik olarak bu verileri almak istiyorum.Ve Dinamik olarak grafik çizdirmek istiyorum..Bu mümkün müdür?Mümkünse eğer böyle bir işlemi yaptırmak için neleri öğrenmem gerekir(sisteme ait)seri port mu paralel port mu v.s..?

Selamlar..

Sanırm C Sharp dili ile yapılabiliyor bunlar. Ardından visual studio da yazılan kod compile edilebiliyor ve arayüz ouşturuluyor. Excel'e veri aktarma modülleri de buradan yapılabiliyor.

Geri