• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

seri formul yapamıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bykaantr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
iyi günler kolay gelsin
şimdi 3 şube var bunların aylık ciroları ekteki excell dosyasının içine örnek olarak kısa bir bilgi olarak küçük bir tablo şeklinde ekledim hemen yan tarafına ise ortalamalarını bulmak istiyorum lakin 2 3 yıllık bir veri olduğundan asıl tabloda ortalama komutumu aşağıya doğru çektiğimde hata alıyorum
ortalama komutunu seri bir şekilde nasıl kopyalayabilirim
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Tablonuza baktım. Hata alıyorumdan kastınız A firmasının ortalamasını alıp aynı formulü aşşağı çekerseniz B firmasının ortalama alınacak değeri "C" sutünunda olduğu için hata alırsınız. Hatanızın bu şekildemi ?
B4 hücresine yazıp C4,D4 doğru sürükleyiniz
Kod:
 =ALTTOPLAM(1;B5:B10)
Yada istediğiniz bu şekilde mi ?

aslında yapmak istediğim şey =ORTALAMA(B12:B17) bu formülü aşağıya doğru kaydırdığımda sadece
B harflerinin sırayla C sonra D olması yani alt satıra kopyaladığım formülün =ORTALAMA(C12:C17)
bir altına =Ortalama(d12:d17) olarak geçmesi

Belki Kaydır formülü ie yapılabilir. Biraz uzun ama bu formülü kullanabilirsiniz.
=ORTALAMA(DOLAYLI(ADRES(5;SATIR(A2))&":"&ADRES(10;SATIR(A2))))

aslında yapmak istediğim şey =ORTALAMA(B12:B17) bu formülü aşağıya doğru kaydırdığımda sadece
B harflerinin sırayla C sonra D olması yani alt satıra kopyaladığım formülün =ORTALAMA(C12:C17)
bir altına =Ortalama(d12:d17) olarak geçmesi

Merhaba,

Her tarih 6 satırdan mı oluşuyor?

6 olarak görebilirsiniz ben her ay için ayrı yazcam sonuçta aylar ya 30 yada 31 çekiyor

muhammet kardeş senin verdiğin formülde A1 A2 oluyor
ben harflerin sırayla değişmesini istiyorum
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

=ORTALAMA(KAYDIR(A$1;4;SATIR(A1);6;))
Belki bu formül işinizi görebilir.

muhammet kardeş çok teşekkür ederim =ORTALAMA((KAYDIR(A$1;4;SATIR(A1);6;))) bu formül işime yaradı
bir önceki formülde sanırım ben hata yapmış olabilirim her şey için teşekkür ederim
allah hepinizden razı olsun

Rica ederim. İyi çalışmalar. Ortalamadan sonraki ve en son parantezi silebilirsiniz. Fazladan olmuş.

Yan hücrelere kopyalamak için alternatif olarak kullanabilirsiniz.

H5 hücresine yazıp yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=ORTALAMA(KAYDIR($B$5;SÜTUNSAY($H$5:H5)*7-7;SATIRSAY($H$5:H5)-1;6))

.

Geri