• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Selenium kullanarak web tarayıcıda "value" değeri nasıl değişir? (SendKeys olmadan)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan PColik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2021 TR-64Bit
Herkese selamlar, Selenium kütüphanesini kullanarak herhangi bir web sitesinde bulunan arama kutusuna sendkeys metodu olmadan değer aktarmak istiyorum. Html kütüphanesi ile aşağıdaki kodla çözüm alabiliyorum ancak aynı metot selenium'da işe yaramıyor. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

HTML ile çalışan kod:
Kod:
tarayıcı.document.all.Item("q").Value = Range("A2").Value

Selenium için denediğim fakat çalışmayan kod:
Kod:
tarayıcı.FindElementByName("q").Value = Range("A2").Value

Selenium da veri giriş işlemi sendkeys ile yapılıyor. Başka yöntemi yok sanırım.

sendkeys ile gönderince eğer daha önce bir değer varsa onun yanına ekliyor. Ancak benim önceki değeri silip yenisini eklemem lazım. .Clear metodunu kullanmaya çalıştım fakat oda işe yaramadı.

Kod:
Set kadi=tarayici.FindElementByName("q")
kadi.Clear
kadi.SendKeys Range("A2").Value
şeklinde deneyin.

Kod:
Set kadi=tarayici.FindElementByName("q")
kadi.Clear
kadi.SendKeys Range("A2").Value
şeklinde deneyin.

Vermiş olduğunuz yöntem daha önce denediğim fakat sonuç alamadığım yöntemdi. Fakat siz bu örneği verdikten sonra aynı kodları birde google.com'da denedim ve kodlar çalıştı. Acaba her sitenin yapısı farklı mı? Ben bu işlemi hepsiburada üzerinde denemiştim dilerseniz sizde bir göz atabilirsiniz. Bu arada ilgilenip yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Zeki Üstadın belirttiği yöntemi bilmiyorum malesef.
Aşağıdaki şekilde çözüm buldum.
Kod:
Set arama =tarayici.FindElementByClass("desktopOldAutosuggestTheme-input")
arama.SendKeys "a" 'buraya ilk arama için daha önceden arama yoksa bir karakter girilip X işaretinin çıkmasını sağlamak için.
tarayici.FindElementByClass("SearchBoxOld-closeIcon").Click 'Arama kısmını temizleyen X işareti
arama.SendKeys Range("A2").Value
arama.SendKeys baglan.Keys.Enter

Geri