• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sekmelerden belirli koşullara göre toplamları toplamak

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
bu konu gurubu ile ilgili daha öncelerde sayfalardan toplam aldırmak ile ilgili sorular vardı. her sekmede belirli bir hücrede bulunan verileri toplatmak gibi

şimdiki sorumda çözümünü formüllerle istediğim detayı ekli dosyamda gönderdim ama açıklamam gerekirse

her sekmede tarihler, beton sınıfları, ve miktarlar aynı sütunlardadır
belirlenmiş 2 tarih arasında belirlenmiş beton sınıfına göre tüm sekmelerin toplamını almakla ilgili bir soru.

Ekli dosyalar

Tüm tablolar neden aynı şekilde değil? B ile C aynı ama A farklı.

136 tane sayfa (sekme) var dediğiniz gibi bazıları farklı ama hepsinde B sütununda tarihler C sütununda beton sınıfı ve E sütununda ise miktarlar bulunuyor. bana maille gelen dosyada ben önce bu kısmı aynı yapmaya çalıştım. sekmelerin adlarını yazarak sonuçları alabiliyorum.

ama sorduğum sorunun çözümünü yapamıyorum. sekmelerden toplam ile ilgili forumda araştırdım ama o örneklerde 1 adet koşul var. ama benimkinde tarih koşulu var beton cinsi koşulu var ve hepsindeki miktarları bulup toplaması gerekiyo bana lazım olan kısım bu

ÇOKETOPLA ile bir formül yapmaya çalıştım ama olmadı maalesef. A dosyası diğerlerine benzemediğinden onu katmadığım halde formül DEĞER hata verdi.

Kod:
=ÇOKETOPLA('B:C'!$E$13:$E$4000;'B:C'!$B$13:$B$4000;">="&Sonuç!$T5;'B:C'!$B$13:$B$4000;"<="&Sonuç!$U5;'B:C'!$C$13:$C$4000;Sonuç!Y$4)

sayın hocalarımdan çözüm beklemekteyim
ilginiz için teşekkür ederim sayın yusuf44 çoketopla bunun için doğru formül değil galiba
sekmelerdeki beirli bir sütundaki (E) sütunundaki toplamları bulmam gerekiyor
yine sekmelerdeki 2 sütunda birinde tarihsel diğerinde metinsel bir koşul var.

sayın İdris Hocam
çözüm şimdi uyguladım 130 sekmeli asıl tablomda sonuçlar tam doğru çıkıyor.
emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.

hocam soruma ekleme olarak
en son toplam alacağım aralık olan E1:E2000 aralığında çok azda olsa sayı yerine metinsel ifade var ve böyle olunca #DEĞER# hata uyarısı alıyordum bu sorumu ilk sorduğumda bunu nasıl önlerim formülde nasıl ekleme çıkarma yaparım diye. burdada böyle durumlarla karşılaşabileceğimden sormak istedim.

.

Kod:
=SUMPRODUCT(SUMIFS(INDIRECT("'"&$C$5:$C$7&"'!E1:E2000");INDIRECT("'"&$C$5:$C$7&"'!B1:B2000");">="&$T5;INDIRECT("'"&$C$5:$C$7&"'!B1:B2000");"<="&$U5;INDIRECT("'"&$C$5:$C$7&"'!C1:C2000");"="&Y$4;[COLOR="Red"]INDIRECT("'"&$C$5:$C$7&"'!E1:E2000");">"&0)[/COLOR])

Veya;

Kod:
=SUMPRODUCT(SUMIFS(INDIRECT("'"&$C$5:$C$7&"'!E1:E2000");INDIRECT("'"&$C$5:$C$7&"'!B1:B2000");">="&$T5;INDIRECT("'"&$C$5:$C$7&"'!B1:B2000");"<="&$U5;INDIRECT("'"&$C$5:$C$7&"'!C1:C2000");"="&Y$4;[COLOR="Red"]INDIRECT("'"&$C$5:$C$7&"'!E1:E2000");"<>#VALUE!")[/COLOR])

şeklinde deneyin.

.

teşekkür ederim idris hocam en kısa zamanda deneyecem formülünüzü

Geri