• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçtiğim satırlı hücreleri, birleştirilmiş hücrelere buton yardımıyla gönderme.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SNATRA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 excel türkçe
Merhaba; ek'te bulunan listede üye isimleri, yanında ise bulunanlar ve bulunmayanlar olarak birleştirilmiş iki ayrı farkı bölüm var. İki tane buton yapmaya çalıştım ama beceremedim. Butonları kullanarak listedeki isimleri bulunan ve bulunmayan bölümlerine; isimlerin arası virgül ile ayrılacak şekilde göndermem gerekiyor. Yardım ederseniz sevinirim.İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Yardımcı olabilecek biri var mı acaba?

Hala güncel konu lütfen yardım edebilir misiniz?

Yüklediğiniz dosyada hangi kişilerin katılıp hangilerinin katılmadığı nerden belli oluyor?

Bir de sayfanızda gereksiz hücre birleştirmeden kaçınmanızı öneririm. Örneğin A ve B sütunlarını birleştirerek sıra no; C ve D sütunlarını birleştirerek adı soyadı sütunu yapmışsınız. Bunları A sütununda sıra, B sütununda adı soyadı olarak iki sütunda yapmanız daha iyi olur bence (tabi sayfanın altında daha küçük olması gereken sütunlar yoksa).

Yüklediğiniz dosyada hangi kişilerin katılıp hangilerinin katılmadığı nerden belli oluyor?

Bir de sayfanızda gereksiz hücre birleştirmeden kaçınmanızı öneririm. Örneğin A ve B sütunlarını birleştirerek sıra no; C ve D sütunlarını birleştirerek adı soyadı sütunu yapmışsınız. Bunları A sütununda sıra, B sütununda adı soyadı olarak iki sütunda yapmanız daha iyi olur bence (tabi sayfanın altında daha küçük olması gereken sütunlar yoksa).

Teşekkür ederim. Anladım ve dediğiniz şekilde düzenleme yaptım ve dosyayı yükledim.ilginize teşekkürler.

Ekli dosyalar

Başlangıç olarak F23:M34 hücrelerini yani katılmayanların yazılacağı bölümü birleştirin.

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne (sayfa adına sağ tıklayıp kod görüntüle deyince açılan sayfaya) yapıştırın.

Sayfada B7:B181 aralığına tıkladığınızda hücre doluysa katılmayanlar listesine ekler. Hücre boşsa işlem yapmaz:

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B7:B181")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = "" Then Exit Sub
If [F23] = "" Then
    [F23] = Target
Else
    [F23] = [F23] & ", " & Target
End If
End Sub

Yalnız burda bazı sorunlar çıkabilir. Şöyle ki asıl listede değişiklik yapmak istediğinizde hücreyi seçerseniz katılmayanlara ekler. Her dolu hücre seçimi o hücrenin katılmayanlar listesine eklenmesi demektir.

İkincisi katılmayanları bu şekilde hallettik ama katılanlar nasıl olacak?

çok teşekkür ederim

Üstat çok teşekkür ederim ellerinize sağlık.

Geri