• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçmeli MİN ve MAX fonksiyonu kullanımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wortex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Tr ve 2007 Tr
Merhaba,
Daha öne karşıma hiç çıkmamış bir durum aslında, umarım çözümü vardır ( excelin yapamıyacağı bir şey var mı ki ? :)
Soru şöyle ?

Kodu Değeri
a 1
a 3
b 5
b 69
a 1
a 3
c 6
b 97
c 9
a 1
b 3

aMİN = ?
aMAX = ?

bMİN = ?
bMAX = ?

cMİN = ?
cMAX = ?

Kodu sütununda a,b,c kodları karışık sıralarda ve tekrar edebilir bir şekilde sıralanıyor, Değeri sütununda da o satırdaki kod için bir değer giriliyor. a,b ve c için aldığı en küçük ve en büyük değerleri bulmak isitoyrum.

Evet excel ustaları acil cevap verirseniz çok makbule geçecek, ekde dosyayı gönderiyorum

Ekli dosyalar

Merhaba,

Min. değerler için,

=MİN(EĞER(G8:G18="a";H8:H18))

Mak. değerler için,

=MAK(EĞER(G8:G18="a";H8:H18))

Formüllerdeki a ları b yaparsanız b ye göre sonuc alırsınız.

Formüller Dizi Formüllüdür. Formülü yazdıktan sonra direk entera basmadan CTRL SHIFT ENTER tuşlarına basarak formülün girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir..

.

Merhaba,
Daha öne karşıma hiç çıkmamış bir durum aslında, umarım çözümü vardır ( excelin yapamıyacağı bir şey var mı ki ? :)
Soru şöyle ?

Kodu Değeri
a 1
a 3
b 5
b 69
a 1
a 3
c 6
b 97
c 9
a 1
b 3

aMİN = ?
aMAX = ?

bMİN = ?
bMAX = ?

cMİN = ?
cMAX = ?

Kodu sütununda a,b,c kodları karışık sıralarda ve tekrar edebilir bir şekilde sıralanıyor, Değeri sütununda da o satırdaki kod için bir değer giriliyor. a,b ve c için aldığı en küçük ve en büyük değerleri bulmak isitoyrum.

Evet excel ustaları acil cevap verirseniz çok makbule geçecek, ekde dosyayı gönderiyorum

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar ikinize de çok teşekkürler hemen uygulamaya geçiyorum. ( Bu arada gerçekten çok hızlısınız )

Geri