• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçmeli çıkarma

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,

ekdeki dosyamda , yapılan işler sayfasının renk kısmında seçtiğim renge göre m2 kısmına yazdığım değeri depo sayfasında seçtiğim rengin m2 sinden düşmesini istiyorum... örnek olarak; yapılan işlerde kızıl karaçam seçildiğinde m2 yazıldığında depo sayfasındaki kızılçamın m2 değerinden düşmesini yanında kalan m2 yi yazmasını istiyorum... Birde kalanın da toplamının düşmesini istiyorum

teşekkürler

Ekli dosyalar

Şu kodları bir dener misiniz ? İstediğiniz bu tarz bir şey midir ? :dusun:

Yapılan İşler sayfasının kod kısmına yazıp deneyiniz...
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim Evn As Range
    If Target.Column <> 5 Then Exit Sub
    Set Evn = Sayfa2.Columns(1).Find(Target.Offset(0, -1).Value, , , xlWhole)
    If Not Evn Is Nothing Then
       Evn.Offset(0, 4).Value = Evn.Offset(0, 3).Value - Target.Value
    End If
    MsgBox "..::.. Düşüldü ..::..", vbInformation + vbMsgBoxRtlReading
    Set Evn = Nothing
End Sub

ben yeniyim de kod nere yazılıyo ? :)
her hangi bir değişiklik yapmadan oluyor mu depo sayfasından kalan m2 yi yazmasını istiyorum yapılan işlerde düşen m2 yi

bi sorun var... mesela al satırda başka bir tane daha yazıyorum üsttekiyle toplayığ düşmüyor, onu koda eklerseniz çok makbule geçer...

Ne kadar sabırsızsınız Fatih Bey, buraya yazıyorsunuz görüyoruz zaten, bir de özel mesaja ne gerek var ?
Önerilen kod ya da formülü iyice inceledikten sonra geri dönüş yaparsanız: gereksiz mesaj yazmamış olursunuz...

Kodu şu şekilde değiştirin;
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim Evn As Range
    If Target.Column <> 5 Then Exit Sub
    Set Evn = Sayfa2.Columns(1).Find(Target.Offset(0, -1).Value, , , xlWhole)
    If Not Evn Is Nothing Then
        If Evn.Offset(0, 4).Value <> "" Then
           Evn.Offset(0, 4).Value = Evn.Offset(0, 4).Value - Target.Value
               Else
           Evn.Offset(0, 4).Value = Evn.Offset(0, 3).Value - Target.Value
        End If
    End If
    MsgBox "..::.. Düşüldü ..::..", vbInformation + vbMsgBoxRtlReading
    Sayfa2.Select
    Set Evn = Nothing
End Sub
Dosyanıza kullanılan m² sütunu ilave ettim.

Bendeki son hâlini ekliyorum, inceleyiniz...

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim murat bey kusura bakmayın daha önce her hangi bir foruma mesaj yazmak , konu paylaşmak durumunda kalmadım, belki konuya yazdığım gelmiyordur diye düşündüm :) ,
çok teşekkürler iyi akşamlar

Set Evn = Sheet2.Columns(1).Find(Target.Offset(0, -1).Value, , , xlWhole) şu satırda hata var sanırım... bi ara gönderdiğiniz dosyadan aldı sora yeniden bozuldu kendi :S

Set Evn = Sayfa2.Columns(1).Find(Target.Offset(0, -1).Value, , , xlWhole) sheet olarak değiştirdim... evdekinde ingilizce olduğu için... neyse teşekkürler olmuyorsa ,sistemi anlamışsınızdır aslında bana yapılmış olarak bi dosya yollasanız o kadar iyi olur ki :) silince bozuluyo sanırım

Ne yapmaya çalıştığınızı anlamıyorum...

Benden bu kadar !

İyi günler...

=EĞER(E9="";"";D9-E9) şu formulde hata veriyor en azından şunu yapsak çok iyi olur, çünkü kullanılana ekleme yapıyor ama silince geri almıyor...

macro güvenliği falan diyip açılıyor dosya.. yanında ünlem işareti oluyor, bunu da söylerseniz çok müteşekkir olurum

Siz en iyisi boşverin benim kodları, silin gitsin..
Arkadaşlar yardımcı olacaklardır...

Son nokta

Canım benim, kıyamam sana... :arkadas:
Hayatta başarılar dilerim... ;)

Nerede vazgeçmen gerektiğini iyi bilmelisin ! :ok::
Umarım sorununu çözersin...

vazgeçmekye değicek noktada değil bence ama, böyle ufak bi sorunun bu noktasına kadar getirip vazgeçersen hayatta başarıyı elde edemezsin demiş şair :P

Öyle ufak sorunları kendin halledemiyorsan, iki tane köprümüz var, istersen bekle üçüncüsü yapılınca bir test et bakalım balıklama atlayınca ne kadar derine dalabiliyorsun ? demiş şair...

Geri