• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçimi 1 ile işaretli olanlar arasında yapsın

:hey: merhaba, aşağıdaki kod sayın leventm tarafından yazıldı (tekrar teşekkür) ekli dosyada örneğini veriyorum a.b.c.d.e.... gördüğünde alfabetik olarak kendisinden sonra geleni hücreye yazıyor ama bir krıter lazım 1 ile seçilenler arasında seçim yapsın istiyorum. ne yapabilirim yardımlarınız için teşekkür.

bayramınız mübarrek olsun.

Sub ac()
ara = Array("A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "Q", "R", "S", "T", "U", "V", "W", "X", "Y", "Z")
For a = 3 To [d65536].End(3).Row
For b = 0 To 25
If Cells(a, "e") = "Z" Then
Cells(a, "o") = ara(0)
GoTo 10
End If
If Cells(a, "e") = ara(b) Then Cells(a, "o") = ara(b + 1)
10 Next: Next
End Sub

Sorunuzu biraz daha açarmısınız?

sayın leventm merhaba, ekli dosyada a,b,c,d,e... hücrelerinin altına 1 yazdım bu aynı sırada bulunan kişinin dosyada tanımlı vardiyalardan hangilerini kullanabileceğini belirliyor . eğer a-z arasındaki vardiyalardan sadece a,c ,f,y vardiyalarında 1 varsa onlar arasında arasında seçim yapsın istiyorum. ilk yaptığınızda a dan sonra b geliyordu bunu b seçiliyse gelsin şeklinde değiştirebilirmiyiz. teşekkürler.

Ben yine nasıl işlem yapılacağını maalesef çözemedim. Bunun için tam bir örneğin olduğu bir dosya ekerseniz onun üzerinden gidelim. Ã?rneğin şunu anlayamadım; Kod elde ettiği veriyi hangi sayfaya yazacaktır.

merhaba,örnek hafta sayfasında yazdığınız kod için geçerli bo kod çalışırken liste sayfasından kasiyer no sütünü altında belirtilen numaralara göre a.b.c. vardıyaları altında 1 yazıyorsa örnek hafta sayfasında "o" sütunu ile başlayan güne "e" sutununda belirtilen değerden sonra gelen ( 1 ile işeretlenmiş o değerden sonra gelen ilk değer) değer yazsın ekli dosyada bulabilirsiniz.

Aşağıdaki kodu deneyin. (En son eklediğiniz dosyada deneyin)

[vb:1:be5c259789]Sub vardiye()
On Error Resume Next
Set s1 = Sheets("liste")
For a = 3 To [d65536].End(3).Row
Columns("m").ClearContents
c=0
sat = s1.[c1:c65536].Find(Cells(a, "d")).Row
For b = 7 To s1.Cells(sat, 256).End(xlToLeft).Column
If s1.Cells(sat, b) <> 0 Then
c = c + 1
Cells(c + 4, "m") = s1.Cells(3, b).Value
End If
Next
Cells(c + 5, "m") = Cells(5, "m")
For d = 5 To 11
If Cells(a, d) = "OFF" Then GoTo 10
sat1 = [m1:m65536].Find(Cells(a, d)).Row
Cells(a, d + 10) = Cells(sat1 + 1, "m")
10 Next: Next
End Sub
[/vb:1:be5c259789]

Sayın leventm çalışıyor ,fakat diyelimki A D G seçili olsun( liste sayfası) A--D, D--G, G--? G'de başa dönüp A yı seçmiyor. seçili olanlar arasında dönmesi mümkünmü? teşekkürler.

Yukarıdaki koda ufak bir ilave yaptım tekrar deneyebilirsiniz.

:dua: :D Oldu sayın leventm çalışıyor çok teşekkür ederim .iyi çalışmalar.

Geri