• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçime göre alt seçimler oluşturmak

Katılım
2 Nisan 2006
Mesajlar
32
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Ekli dosyada çok satırdan oluşan bir tablodan veri almak istiyorum. sayfa2 ye user formdaki comboboxlar seçimime göre alt listeler oluşturarak pratik özet tablo ve fiyat bulmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi akşamlar.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
yapılabilcek birşey değilmi bir yol gösteren üstadımız yokmudur? yardım lütfen
 
Merhaba,

Soru anlaşılır olsa bir hayırsever çıkardı tabi. Özet deyip geçiyorsunuz, sizin kafanızdan geçeni kim tam olarak anlayabilir ki?

Örneğin Malzeme olarak vana, Marka olarak mx seçildi
aynı malzeme ve marka olarak bir çok satır var, bu durumda fiyat ne olacak?, yoksa seçilenlerin hepsi mi gelecek? vs vs vs.
 
Evet dediğiniz gibi NECDET BEY seçime göre filtre uygulayacak sadece vana seçilirse vana olan tüm satırlar fiyatlarıyla gelecek . mx + Vana seçilirse markanın tüm vana ürünleri gelecek mx+vana+tip seçilirse daha daralacak sistem bu şekilde çalışacak. Filtreleme mantığı ile çalışacak.
Birde comboboxtan seçim yaparken mesela v harfine basınca v harfiyle başlayan ürünler çıkarsa çok iyi olur.
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. iyi akşamlar.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst