• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçime Bağlı Combobox.AddItem

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba arkadaşlar,

Üzerinde çalışmakta olduğum bir projede karşılaştığım sorun hakkında desteğinizi rica edeceğim. Basit gibi görünüyor ama benim için pek öyle değil açıkçası. Userform üzerindeki iki comboboxtan birisi cinsiyeti diğeri de soyunma odalarına ait verileri içeriyor. Kullanıcı işbaşı yapan kişinin cinsiyetine göre soyunma odasını seçmeli. Olası hataları önlemek için bu iki combobox arasında mantık ilişkisi kurmak istiyorum. Yani cinsiyet E seçildiğinde sadece Erkek soyunma odaları, K seçildiğinde Bayan soyunma odaları gelmeli. Bunu nasıl yapabilirim?

Not: Ekli dosyanın geliştirici kısmına userform ekleyerek iki combobox yerleştirdim. Initialize olayı ile yükleme açılınca gerçekleşiyor.

Ekli dosyalar

Sayın Tarhan822 yanıtınız için teşekkür ederim. Aslına bakarsanız bu mantıkta birşey istiyorum ancak bunu Userform üzerinde tanımlı comboboxlar ile yapmam gerekli. Birçok combo ve text box bulunan bir formun sadece soyunma odaları ve dolapları ile ilgili bir ayrıntı bu. Dosyayı userformun yükleneceği bir buton ekleyerek revize ettim tekrar. Bu ilettiğiniz mantığı hazırladığım format üzerinden çalıştırabilir miyiz?

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim. Mantığı akıl edemediğime üzüldüm kendi adıma. Tekrar teşekkürler.

faydalı olabildiğme sevindim, sağlıcakla.

Geri