• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçili Sütünları Süzüp Göstermek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akmes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Turkçe
Üstadım kolay gelsin,Sayfada belirli sütünları göstermek için bir makro formülümüz varmıdır acaba.Tabi ben bunu birden fazla seçenek ile sayfada gerçekleştirmek istiyorum.örn b,c,d ve f,g,h ve j,k,l sütünlarının gözükmesini diğerlerinin gözükmemesi başka bir simge ile a ve e ve i nin gözükmesini sağlamak gibi

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

üstadım bu örnek dosyanız benim istediğim değil çünkü benim istediğimde iki ayrı seçenek makcro olacak istediğim bölüm tıklayarak ön plana gelecek.örnk excel dosyamı ekte gönderiyorum bütçelen ve gerçekleşen bölümleri ayrı ayrı görmek istediğimizde bu makcroları kullanmakistiyoruz.Selamlar..

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sn. akmes,

Amacınız seçtiğiniz sütunları gizlemek değil mi? Verdiğim örnek bu yönde işinize yaramıyor mu?

Hayır üstadım yaramıyor.Yukarıda da dediğim gibi çünkü benim istediğimd e iki ayrı seçenekli makcro olacak istediğim bölüm tıklayarak ön plana gelecek.örnk excel dosyamı ekte gönderiyorum bütçelen ve gerçekleşen bölümleri ayrı ayrı görmek istediğimizde bu makcroları kullanmakistiyoruz.Selamlar..

Selamlar,

Ekli dosyanıza göre nasıl bir gizleme işlemi yapmayı amaçlıyor sunuz?

Mesala 2 adet makcro yapıp birinciyi tıkladığızda G sütünuna kadar sabit kalıp Bütçelenenleri göstermesini istiyoruz;H,I,J,K + R,S,T,U + AB,AC,AD,AE sütünlarını göstermesini diğerlerinin gizlenmesi;ikinciyi tıkladığımızda yine g sütünuna kadar sabit kalıp Gerçekleşenleri göstermesini istiyoruz;M,N,O,P + W,X,Y,Z + AG,AH,AI,AJ sütünlarını gözükmesini diğerlerinin gizlenmesini.Üstadım umarım analatabilmişimdir.Selamlar..

Selamlar,

Örnek dosyanıza göre aşağıdaki kodları butonlara tanımlayıp kullanabilirsiniz. Tablonuzun devamına aynı yapıda sütun eklerseniz kodlarda değişiklik yapmanıza gerek yoktur.

Kod:
Option Explicit

Sub BÜTÇELER()
    Dim X As Byte

Application.ScreenUpdating = False

Cells.EntireColumn.Hidden = False

For X = 13 To Cells(3, 256).End(1).Column + 4 Step 10
        Range(Cells(1, X), Cells(1, X + 4)).EntireColumn.Hidden = True
    Next

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Sub GERÇEKLEŞENLER()
    Dim X As Byte

Application.ScreenUpdating = False

Cells.EntireColumn.Hidden = False

For X = 8 To Cells(3, 256).End(1).Column + 4 Step 10
        Range(Cells(1, X), Cells(1, X + 4)).EntireColumn.Hidden = True
    Next

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Ekli dosyalar

Üstadım eline koluna emeğine sağlık çok teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş.sağolun.

Geri