• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

seçili sütunları kapalı dosyadaki istenen sütuna aktarma

Excel Vers. ve Dili
excel-2007 Türkçe
Arkadaşlar,

Ekte 2 adet çalışmam var. burda "veri" dosyasındaki "h" sütunundaki verilerin ilk 8ini parçaal la "o" sütununa aktarıyorum. daha sonra da "veri" dosyasındaki
"o2" sütunundaki bütün verileri kapalı olan "kdv" dosyasındaki "c5" sütununa,
"L2" sütunundaki bütün verileri kapalı olan "kdv" dosyasındaki "e5" sütununa
makro ile aktarmak istiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim. (kodun işleyişini çözemedim. diğer sütunları buna benzer olarak kendim yapabilirim).

bir de parça alın makro kodu nasıl olur yani bu işlemde parça al kodunu nasıl yazmam gerek

yardımcı olusanız sevinirim..

şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Selamlar,
Eğer Fonksiyonlar ile yapmak isterseniz, hem daha pratik, kolay ve anlaşılır olacaktır.
Şöyle ki;
veri sayfasının O2 hücresine;
Kod:
=PARÇAAL(H2;1;8)
Aşağı doğru çoğaltınız.
KDV Sayfasının C5 hücresine,
Kod:
=[veri.xls]Sayfa1!$O2
aşağı doğru çoğaltınız.

E5 hücresine:
Kod:
=[veri.xls]Sayfa1!$L2
aşağı doğru çoğaltınız.

yalnız anlamadığım şu;
H2 sütununda tarih ve tarih olmayanlar bir sütunda.
2 anlamadığım şu;
A sütunundaki "01.04.2010 00:00:00" şeklindeki tarih formatınını "01.04.2010" şeklinde almak için illa da PARÇAAL fonksiyonun kullanmanıza gerek yok.
şu şekil deneyebilirsiniz:
örneğin A2'de "01.04.2010 00:00:00" şeklinde tarih olsun Z2 hücresine =A2 yazıp enter'a basınız ve ardından hücre üzerinde sağa tıklayıp "hücreleri biçimlendir"i sonra katogoriden "Tarih"i "Tür"den en üstekini şeçiniz.

Sayın, ergunguler76

Bu gönderdiğim form örnek form.. Sadece bu örnek için onu kullanıyorum..
Rapor olarak diğer raporların dizaynı farklı.. ayrıca mutlaka makroyla yapmak istiyorum. çünkü bu verileri dış veri sorgulamayla sql den alıyorum. ve bu hale gelene kadar bir kaç makroyla işlemden geçiyor.. bu yapacağım da buna ek olarak ve son işlem olacak.

Tarih konusunda da bahsettiğiniz o tarihler sistem kayıt tarihleri.
benim İşlem kayıt tarihi ne ihtiyacım var.. onlar da aldığım verilerin açıklama kısmında. o yüzden o verilerin parça al la ilk 8 hanesini (%95 tarihtir.) alıyorum.
Makro kodu olarak ben düğme aracılığıyla parça alı yapmaya çalıştım. ama yaptığım makro o sütuna tamamen kopyalıyor. yani boş satırlarda da kopyalanmış oluyor. bu da aşırı dosya boyutu (yani yaklaşık 45000 satırlık bir işlem) alıyor.
yardımlarınız için teşekkürler ama makroyla yapabilirsek çok sevinirim.

Selamlar,
Eğer Fonksiyonlar ile yapmak isterseniz, hem daha pratik, kolay ve anlaşılır olacaktır.
Şöyle ki;
veri sayfasının O2 hücresine;
Kod:
=PARÇAAL(H2;1;8)
Aşağı doğru çoğaltınız.
KDV Sayfasının C5 hücresine,
Kod:
=[veri.xls]Sayfa1!$O2
aşağı doğru çoğaltınız.

E5 hücresine:
Kod:
=[veri.xls]Sayfa1!$L2
aşağı doğru çoğaltınız.

yalnız anlamadığım şu;
H2 sütununda tarih ve tarih olmayanlar bir sütunda.
2 anlamadığım şu;
A sütunundaki "01.04.2010 00:00:00" şeklindeki tarih formatınını "01.04.2010" şeklinde almak için illa da PARÇAAL fonksiyonun kullanmanıza gerek yok.
şu şekil deneyebilirsiniz:
örneğin A2'de "01.04.2010 00:00:00" şeklinde tarih olsun Z2 hücresine =A2 yazıp enter'a basınız ve ardından hücre üzerinde sağa tıklayıp "hücreleri biçimlendir"i sonra katogoriden "Tarih"i "Tür"den en üstekini şeçiniz.

Sayın, ergunguler76

Bu gönderdiğim form örnek form.. Sadece bu örnek için onu kullanıyorum..
Rapor olarak diğer raporların dizaynı farklı.. ayrıca mutlaka makroyla yapmak istiyorum. çünkü bu verileri dış veri sorgulamayla sql den alıyorum. ve bu hale gelene kadar bir kaç makroyla işlemden geçiyor.. bu yapacağım da buna ek olarak ve son işlem olacak.

Tarih konusunda da bahsettiğiniz o tarihler sistem kayıt tarihleri.
benim İşlem kayıt tarihi ne ihtiyacım var.. onlar da aldığım verilerin açıklama kısmında. o yüzden o verilerin parça al la ilk 8 hanesini (%95 tarihtir.) alıyorum.
Makro kodu olarak ben düğme aracılığıyla parça alı yapmaya çalıştım. ama yaptığım makro o sütuna tamamen kopyalıyor. yani boş satırlarda da kopyalanmış oluyor. bu da aşırı dosya boyutu (yani yaklaşık 45000 satırlık bir işlem) alıyor.
yardımlarınız için teşekkürler ama makroyla yapabilirsek çok sevinirim.

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...

Son düzenleme:
Geri