• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

seçilen ve seçilmeyen verileri ayırmak

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,
A sütununda bulunan verilerden rastgele seçim yapıp, seçilenleri B sütununa yazıyorum. Daha sonra seçilmeyenleri de C sütununa almak istiyorum. Yani seçilenler ile seçilmeyenleri ayrı listelemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
yardımlar için teşekkürler...

A1 Hücresinden itibaren veriler.B1 Hücresinden itibaren seçilenler var olduğu varsayılmıştır.
Dizi formülü C1 Hücresine kopyalayınız.Formül çubuğuna tıklayınız.Ctrl ve Shift tuşuna basılı iken enter tuşlayınız aşağı çekerek çoğaltınız.Kolay gelsin.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($A$1:$A$100;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY($B$1:$B$100;$A$1:$A$100)=0;SATIR($A$1:$A$100));SATIR(A1));SÜTUN(A1));"")

Teşekkür ederim, formül çalışıyor, ancak aralığı siz 100 yazmışsınız ben onu değiştirince formül çalışmıyor. 5756 adet ana veri, 3000 adet seçilen veri var, f

Son düzenleme:
Teşekkür ederim, formül çalışıyor, ancak aralığı siz 100 yazmışsınız ben onu değiştirince formül çalışmıyor. 5756 adet ana veri, 3000 adet seçilen veri var, f
Dizi formülü:
Formül çubuğuna tıklayınız.Ctrl ve Shift tuşuna basılı iken enter tuşlayınız aşağı çekerek çoğaltınız
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($A$1:$A$6000;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY($B$1:$B$6000;$A$1:$A$6000)=0;SATIR($A$1:$A$6000));SATIR(A1));SÜTUN(A1));"")

Sn Çıtır, formülü alt satırlara kopyaladığımda bilgisayar aşırı derecede kasıyor, tamamını hesaplayamıyor. acaba formülden mi, blgisayarımdan mı kaynaklı? Büyük veri setlerine başka formullerde kullanıyorum böyle olmuyor.

Sorun formülden kaynaklanmaktadır.Dizi formülü olduğu için aşırı hesaplamalar zaman almakta ve bilgisayarı kasmakta.Tamamını hesaplar fakat bilgisayarı kasar ve zaman alabilir.

Teşekkürler...

Geri