- Excel Vers. ve Dili
- excel 2010
Merhabalar,
Uzun süredir forumlarda ve bloglarda arama yaparak kodları yazmaya çalışıyorum ama artık en son noktada tıkandım.
Öncelikle yapmak istediğim:
1- ÇIKTI AL butonu ile seçili sütunları gizleyip, belirli filtrelemeler yapıp sonrasında yazdırma penceresini açtırdım.
(Makro kaydet ve elle eklemeyle çözdüm.)
2- SIFIRLA butonu ile yapılan filtrelemeyi eski haline getiriyorum.
3- MAİL GÖNDER Problem burada!
Mail gönder butonu ile yapmak istediğim, çıktı al butonu ile filtralediğim görüntüyü mail içeriğine yazdırmak.
NOT: DURUM sütunu eğer onay/beklemede varsa üstte "RESİM GÖNDERME" uyarısı çıkmaktadır. Ekstra bilgi
Problemler:
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ? Eğer daha basit ve hızlı çalışan şekilde düzenleme yapabilirseniz memnun olurum. Öğrenmek için de farklı metotlara açığım.
Uzun süredir forumlarda ve bloglarda arama yaparak kodları yazmaya çalışıyorum ama artık en son noktada tıkandım.
Öncelikle yapmak istediğim:
1- ÇIKTI AL butonu ile seçili sütunları gizleyip, belirli filtrelemeler yapıp sonrasında yazdırma penceresini açtırdım.
(Makro kaydet ve elle eklemeyle çözdüm.)
2- SIFIRLA butonu ile yapılan filtrelemeyi eski haline getiriyorum.
3- MAİL GÖNDER Problem burada!
Mail gönder butonu ile yapmak istediğim, çıktı al butonu ile filtralediğim görüntüyü mail içeriğine yazdırmak.
NOT: DURUM sütunu eğer onay/beklemede varsa üstte "RESİM GÖNDERME" uyarısı çıkmaktadır. Ekstra bilgi
Problemler:
- İstediğim sütunları seçtiriyorum ama mail atarken tüm sayfa gidiyor. Sanırım print_area değer atamalıyız ama yapamadım.
- Mail yollarken ekran çıkıyor (allow, deny vb. bu pencereyi iptal edemez miyiz ?
- Sütun gizlendiği durumda (ÇIKTI AL butonuna basılmışsa ve sonradan mail göndere basılırsa) mail yollarken gizli sütun var uyarısı geliyor. Onu da kapatabilirmiyiz ?
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ? Eğer daha basit ve hızlı çalışan şekilde düzenleme yapabilirseniz memnun olurum. Öğrenmek için de farklı metotlara açığım.