• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçilen sütunlardaki veriyi text olarak kaydetmek.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2007
Makro ile A, B, ve C sütunlarını seçip verileri not defterine aktararak klasöre nasıl kaydebiliriz.

Teşekkürler...

Forumda örnekler mevcut arama yapmanızı öneririm.

Kod:
Sub Text_Dosyası_Oluştur()
Dim ds, a
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set a = ds.CreateTextFile("C:\SXS\Deneme.txt", True, False) 'İlk true Overwrite,İkinci False ASCII true olursa Unicode
End Sub

C de dosya oluşturabildim. Ama Sayfa 1 deki A1: C200 arasındaki bilgileri aktaramıyorurm.

Saygılarımla..

Kod:
Private Sub CommandButton5_Click()
 Open "C:\SXS\Deneme.txt" For Output As #1
 Sheets("LISTE").Select
 For i = 1 To 1000
 Print #1, Cells(i, 1), Cells(i, 2), Cells(i, 3)
 Next i
 Close
 End Sub

Başka bir yerden buldum. Sadece text dosyasını devamlı aynı isme kaydettiğinden eski kayıtlar tutulamıyor. Eski bilgilerin üstüne yazmaması için C de Dosya isminden sonra False kodunu yazamadım.

Kod:
For Output As #1
ilgigli yeri aşağıdaki ile değiştiriniz
Kod:
For append As #1

Sayin Orion1,

İlgi ve destekleriniz için minnettarım. Belirttiğiniz değişikliği yapınca txt dosyasını aynı yere içi boş kaydediyor.

Sütunlarda veri var. "For Output As #1" ile çok güzel çalışıyor. Sadece farklı kaydemiyorum. Aynı dosyanın üzerine yazıyor. "For append As #1" ile texti içi boş kaydediyor.

Teşekkürler...

Sütunlarda veri var. "For Output As #1" ile çok güzel çalışıyor. Sadece farklı kaydemiyorum. Aynı dosyanın üzerine yazıyor. "For append As #1" ile texti içi boş kaydediyor.

Teşekkürler...
Ben şimdi denedim sorunsuz çalışıyor.
txt dosyasının en altına kaydediyor.
Arada boş hücreler varsa onlardan göremeyebilirsiniz.Yada yol'un olduğu yere bakmıyorsunuzda olabilir.Sorun yok çalışıyor.:cool:

Haklısınız Orion1 ustam, alta kaydediyormuş. Farklı kaydet yaptırmamız münkün mü? "Deneme.txt" i görüp farklı kaydet dedirtemez miyiz?

Saygılarımla...

Haklısınız Orion1 ustam, alta kaydediyormuş. Farklı kaydet yaptırmamız münkün mü? "Deneme.txt" i görüp farklı kaydet dedirtemez miyiz?

Saygılarımla...
dosya yolunu ve adını kendi dosyanıza ve yolunuza göre değiştiriniz.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton5_Click()
If Dir("C:\Deneme.txt") <> "" Then
    If MsgBox("C:\Deneme.txt" & vbLf & _
    "isimli dosya zaten var alt satıra kaydı girmek istiyormusunuz!!", _
    vbYesNo, "UYARI") = vbNo Then Exit Sub
End If
 Open "C:\Deneme.txt" For Output As #1
 Sheets("LISTE").Select
 For i = 1 To 1000
 Print #1, Cells(i, 1), Cells(i, 2), Cells(i, 3)
 Next i
 Close #1
 MsgBox "Kayıt başarı işle girildi." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com.", vbOKOnly + vbInformation
 End Sub

Üstadım, çok teşekkürler. Allah razı olsun.

Geri