• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçilen Sütundaki Değerleri 1 ile Çarpma

Excel Vers. ve Dili
2010-TR
Merhaba arkadaşlar, başlıkta olduğu gibi seçtiğim sütundaki değerleri 1 ile çarpmak istiyorum. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz.

***sütunda bazen 5 satır bazen 20 bazen 1000 satır olabiliyor.

Verileriniz; elle girilmiş veya başka kaynaktan kopyala->yapıştır yöntemiyle oluşmuş veriler midir yoksa
veri alanındaki değerler, uygulanan formüllerin sonucu mudur? Bu husus net değil doğrusu.

Tahminim o ki; METİN formatında SAYIlardan bahsediyorsunuz.

-- Eğer veriler formüllerin sonucu değilse, tablo dışında bir hücreye 1 yazıp,
1 yazdığınız hücreyi kopyaladıktan sonra alanı seçip ÖZEL YAPIŞTIR ->DEĞERLERİ->ÇARP
şeklinde işlem yaparak sonuca ulaşabilirsiniz.

-- Veriler, mevcut formüllerin sonucu ise, gerçek belgenizle aynı yapıda olmak üzere,
bir örnek belge ekleyip, belge içerisine de açıklama yazarsanız cevapların daha hedefe uygun olmasını
sağlamış olursunuz diye düşünüyorum.
.

Merhaba, dosya ektedir. Programdaki verileri excel aldığım zaman programdan gelen tüm veriler metin olarak geliyor. Bu sebeple ile metinden sayıya çevirmek istediğim sütundaki verileri her defasında sayıya çevirmek için 1 ile çarpıyorum. Benim talebim ise excel menü olarak ekleyebileceğim bir koda tıklayarak seçtiğim sütundaki verileri sayıya çevirmesi. (dolu satır kadar). aşağıda gibi bir makro buldum fakat buradaki a:a her zaman a:a olmuyor. Bu sebeple seçilen sütundaki dolu satırlar kadar işlem yapabilmesi gerekiyor. Saygılar.

Sub macro()
Range("a:a").Select
With Selection
Selection.NumberFormat = "General"
.Value = .Value
End With
End Sub

https://drive.google.com/file/d/0B3wJKQcxKCV4WHI3QWxTZzVEaUE/view?usp=sharing

Verileriniz; elle girilmiş veya başka kaynaktan kopyala->yapıştır yöntemiyle oluşmuş veriler midir yoksa
veri alanındaki değerler, uygulanan formüllerin sonucu mudur? Bu husus net değil doğrusu.

Tahminim o ki; METİN formatında SAYIlardan bahsediyorsunuz.

-- Eğer veriler formüllerin sonucu değilse, tablo dışında bir hücreye 1 yazıp,
1 yazdığınız hücreyi kopyaladıktan sonra alanı seçip ÖZEL YAPIŞTIR ->DEĞERLERİ->ÇARP
şeklinde işlem yaparak sonuca ulaşabilirsiniz.

-- Veriler, mevcut formüllerin sonucu ise, gerçek belgenizle aynı yapıda olmak üzere,
bir örnek belge ekleyip, belge içerisine de açıklama yazarsanız cevapların daha hedefe uygun olmasını
sağlamış olursunuz diye düşünüyorum.
.

Son düzenleme:
VERİ menüsünden METNİ SÜTUNLARA DÖNÜŞTÜR seçeneğini inceleyin.

Önerdiğim yöntemin makro kodu aşağıdaki gibidir.

Kod:
Sub Makro1()
    Selection.TextToColumns Destination:=Selection.Cells(1, 1), DataType:=xlDelimited, _
        TextQualifier:=xlDoubleQuote, ConsecutiveDelimiter:=False, Tab:=True, _
        Semicolon:=False, Comma:=False, Space:=False, Other:=False, FieldInfo _
        :=Array(1, 1), TrailingMinusNumbers:=True
End Sub

Desteğiniz için teşekkürler. Ayrıca aşağıdaki koda boş hücrelere işlem yapmasın gibi bir kod eklenebilir mi. Saygılar

*** Sanırım boş hücreleri atlaması için gerekli kodu buldum ve makroda uyguladım. Sizce doğru olmuş mudur. Ben test ettiğim vakit hata almıyorum fakat atladığım bir yer olabilir.

VERİ menüsünden METNİ SÜTUNLARA DÖNÜŞTÜR seçeneğini inceleyin.

Önerdiğim yöntemin makro kodu aşağıdaki gibidir.

Kod:
Sub Makro1()
[B]On Error Resume Next
If sutun = "" Then
End If[/B]
    Selection.TextToColumns Destination:=Selection.Cells(1, 1), DataType:=xlDelimited, _
        TextQualifier:=xlDoubleQuote, ConsecutiveDelimiter:=False, Tab:=True, _
        Semicolon:=False, Comma:=False, Space:=False, Other:=False, FieldInfo _
        :=Array(1, 1), TrailingMinusNumbers:=True

End Sub

Son düzenleme:
Geri