• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçilen kritere kadar olan bölümü toplamak

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba,

ekteki dosyada ;

farklı bir hücreye Toplam 20 yazdığımda karşısına(Toplam 10+toplam 20+toplam 30) alttaki sayıların toplamını atması mümkün mü?

Model Toplam 10Toplam 15 Toplam 20 Toplam 30
Hyundai Era 1.5 Crdı 250,3842 326,7302 311,9802 326,7302

Ekli dosyalar

Merhaba,

ekteki dosyada ;

farklı bir hücreye Toplam 20 yazdığımda karşısına(Toplam 10+toplam 20+toplam 30) alttaki sayıların toplamını atması mümkün mü?

Model Toplam 10Toplam 15 Toplam 20 Toplam 30
Hyundai Era 1.5 Crdı 250,3842 326,7302 311,9802 326,7302

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Merhaba,
öncelikle teşekkürler fakat formul ilk dört veriyi doğru atıyor ondan sonra yanlış topluyor uğraştım ama yapamadım.
Yardımcı olabilirmisiniz?

Selamlar,

Sn. yurttas beyin eklediği dosya doğru sonuçları veriyor. Size göre yanlış olan nedir?

Korhan bey,

örnek dosyada sutun adlarını 10 15 olarak değiştiğinden doğru çıkıyor asıl dosyada toplam 10/ toplam 15 şeklinde ama (özet tablo içindeki verilerin toplamı )belli bir peryoda kadar doğru sonuç veriyor toplam 60 dan sonra toplam almak istediğimde yanlış sonuç veriyor.

Selamlar,

Sn. yurttas bey formül içinde kullandığı KAÇINCI fonksiyonunda birebir eşleştirme kısmını boş bıraktığı için sorun yaşamış olabilirsiniz.

Aşağıdaki şekilde denermisiniz.

Kod:
=TOPLAM(C10:DOLAYLI(ADRES(10;KAÇINCI(C5;A8:W8;0);4)))

Korhan Bey Günaydın,

eşleştirmeli olarak verdiğiniz
denedim sonuç olarak #AD? veriyor hiç değer atmıyor.

Merhaba,

sutun adlarını 10, 15..... olarak değiştiğinde doğru veriyor fakat benim hazırladığım dosyada toplam 10 ,toplam 15.... şeklinde (Özet tablodan veriyi aldığı için değişiklik yapamıyorum) toplam 45 e kadar doğru sonuç alıyorum toplam 60 dediğimde 60 a kadar bakımları toplamını vermiyor .
Korhan Bey'e de belirttim eşleştirme kısmını boş bıraktığı için olabilir dedi fakat verdiği formulü uyguladığımda değer yerine hata veriyor.

Merhaba,

sutun adlarını 10, 15..... olarak değiştiğinde doğru veriyor fakat benim hazırladığım dosyada toplam 10 ,toplam 15.... şeklinde (Özet tablodan veriyi aldığı için değişiklik yapamıyorum) toplam 45 e kadar doğru sonuç alıyorum toplam 60 dediğimde 60 a kadar bakımları toplamını vermiyor .
Korhan Bey'e de belirttim eşleştirme kısmını boş bıraktığı için olabilir dedi fakat verdiği formulü uyguladığımda değer yerine hata veriyor.

.

Bir de buna bakın.

Eğer yardımcı sütun kullanmak istemiyorsanız, ya özet tablodan alındıktan sonra veya özet tabloda gerekli değişikliği yaparak 10, 20,30 vs.. şeklinde alarak ilk eklediğim dosyadaki şekilde yapabilirsiniz.

Bu kez de değişikliği nasıl yapacağım sorusunu soracaksınız değil mi?

.

.

Ekli dosyalar

Korhan Bey Günaydın,

eşleştirmeli olarak verdiğiniz
denedim sonuç olarak #AD? veriyor hiç değer atmıyor.

Merhaba,

Formül ;

Kod:
=TOPLA(C10:DOLAYLI(ADRES(10;KAÇINCI(C5;A8:W8;0);4)))
şeklinde olmalı,

TOPLAM ifadesindeki M harfini kaldırın, sorun çözülecektir.

teşekkür ederim bahsettiğiniz gibi yapınca oldu.
bu konu ile ilgili başka soru yok merak etmeyin:)

Geri