• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

seçilen hücrenin sağına gitmek ( sütun seçerek)

Excel Vers. ve Dili
office 365
Ekteki dosyada kullandığım makro ile önce sayfada "&" değerini arayıp o hücreyi seçiyorum. Sonra ikinci hedef olarak 4 hücre sağa gidiyorum. Kaç hücre sağ tarafa gideceğini seçmek yerine makroda yerine ikinci hedef olarak doğrudan "E" sütununun bulunduğu hücreyi seçsem, E yazarak. Buna göre makroyu nasıl düzenleyebilirim

Ekli dosyalar

Kod:
Sub Test()
    Range("E" & Cells.Find("&").Row).Select
End Sub

.

Çok teşekkür ederim Haluk Bey. Peki Find("&") kısmında direk tablo başlığını bulmak mümkün mü. Tablonun adı ne olursa olsun, başlık kısmı kaçıncı satırda olursa olsun.headers vs şeklinde arattım ama başlık satırını bulduramadım

Ekli dosyalar

"Tablo Başlığı" ifadesi ile neyi kastettiğiniz anlamadım ama, sayfadaki tabloyla ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz bazı bilgiler için;

Kod:
Sub Test2()
    'Haluk - 05/12/2019
    MsgBox "Tablo Adı :" & ActiveSheet.ListObjects(1).Name
    MsgBox "Tablo Başlık Satırı :" & ActiveSheet.ListObjects(1).HeaderRowRange.Address
    MsgBox "Tablo Sütun adedi :" & ActiveSheet.ListObjects(1).ListColumns.Count
    MsgBox "Tabloda veri satır adedi :" & ActiveSheet.ListObjects(1).DataBodyRange.Rows.Count
    MsgBox "Tabloda 1. Sütun Başlığı :" & ActiveSheet.ListObjects(1).HeaderRowRange(1)
    MsgBox "Tabloda 3. Sütun Başlığı :" & ActiveSheet.ListObjects(1).HeaderRowRange(3)
End Sub

Yukarıdakilerden biri veya birkaçı işinize yarayabilir....

.

Verdiğiniz bilgilere göre şu şekilde düzenledim. Çalışıyor. Çok teşekkür ederim. Yine hızır gibi yetiştiniz

Range("E" & ActiveSheet.ListObjects(1).HeaderRowRange(1).Row).Select

(tablo başlığında "E" sütunundaki hücreye gider)

Aşağıdaki biraz daha kısa;

Kod:
ActiveSheet.ListObjects(1).HeaderRowRange(5).Select

.

Geri