• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçilen birden fazla hücreye göre detaylı liste

Excel Vers. ve Dili
Henüz Yok
Merhaba arkadaşlar,ne yapmak istediğimi biliyorum ama sizlere nasıl anlatacağımı kestiremiyorum :(

Elimde araba markalaları,tipleri üretim yıllları ve fiyatları olan bir listem var.

Öyle bir şey yapmak istiyorumki araba markasını seceyim,daha sonra modelini seceyim sadece o yılda üretilmiş araç tipleri listelensin.

Bunu eğer kullanarak denedim + düşeyara ile denedim ancak araç markasını ve modelini birbine bağlayıp listeleyemedim :(

ne yapmak istediğimi en basit şekilde anlatabilmek için size örnek aldığım sitenin adresini veriyorum.Hazır web sitesi dururken neden excelle uğrasıyorsun derseniz web sitesi cok sık çöküyor o yüzden problem yaşıyorum.

http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kasko Deger Listesi

Dün geceden beri bulabildiğim tüm forumlarda arama yapıp bu sorunu çözmeye çalışıyorum ancak muhtemelen arama kriterlerim yanlış olduğu için sonuc alamadım.

beni ne sekilde yapabileceğim konusunda biraz yönlendirirseniz cok sevinirim.

Saygılarımla.

http://www.excel.web.tr/f48/combobox-a-suzulmus-veri-t69441/sayfa3.html

ekli dosyayı inceleyin (dosyayı açınca sayfa2yi sonrada tekrar sayfa1 i açın)

Vermiş olduğunuz linki dün gecede bayağı kurcalamış ve sorunuma çözüm olacağını tahmin etmiştim ancak sorunum şu.

Varsayalım sol tarafa Markaları yazdım,hemen yanına yılları yazdım son combobox sadece 1 hücreyi getiriyor liste olarak getirmiyor

sorunumu örnek bi resimle anlatmaya çalıştım.

saygılarımla.

Ekli dosyalar

• örnek.jpg
    örnek.jpg
    95.8 KB · Görüntüleme: 10
markalar,model ve gerekli bilgilerin bulundugu bir dosya ekleyin yardımcı olmaya calışayım.

markalar,model ve gerekli bilgilerin bulundugu bir dosya ekleyin yardımcı olmaya calışayım.

Örnek bir liste koydum,o liste internet sitesinin vermiş olduğu formatta

VBA konusuda henüz çok yeniyim,forumlardan takip edebildiğim kadarıyla birşeyler yapmaya çabalıyorum.

İlginize çok teşekkür ederim,

saygılarımla.

Ekli dosyalar

Attığınız dosyayı görmemistim örnek dosya gönderirken,hemen incelemeye baslıyorum.

büyük ölçüde sorunum çözüldü,yordum sizi cok cok tesekkür ederim.

Geri