• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçenek Düğmesine ait Bir Kaç Soru

cavanoos

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba arkadaşlar;

Ekli dosyamda yapmak istediğim bir kaç tane işlem var.Yardımcı olabilir misiniz ?

1-D2,D4,D6,D8 bu hücrelerde seçenek düğmesi var.Her satırda ayrı işlem yapıcam.Dolayısı ile 4 adet seçenek düğmesi seçmem gerekecek.Fakat ben sadece bir tane seçebiliyorum.Her satırda bir tane seçebilir miyim ? Yoksa bu işlem seçenek düğmesi ile olmaz mı ?
2-Seçtiğimizi düşünürsek,D2 hücresindeki eft düğmesine tıkladığımızda C2 hücresine EFT yazmalı ve G2 hücresinde B3,C2 ve E2 hücre değerlerini birleştirmeli.

İnşallah derdimi anlatabilmişimdir.Az ya da çok ne kadar yardım edebilirseniz bir adım ileri gitmeme sebep olmuş olacaksınız.

Ekli dosyalar

slm

1- grup kutusu içine alman gerek

2- her seçenek için aşağıdaki gibi macro kod yazman lazım

Kod:
Sub SeçenekDüğmesi2_Tıklat()
 Cells(2, 3) = "eft"
 [g2] = [b2] + " " + [c2] + " " + [e2]
End Sub

Sub SeçenekDüğmesi3_Tıklat()
 Cells(2, 3) = "havale"
End Sub

Sub SeçenekDüğmesi4_Tıklat()
 Cells(2, 3) = "virman"
End Sub
her seçenek için bunları tekrarlamak gerek

iyi bir tasarım değil... düşünsene 50 seçenek düğmesi var hepsi için kot tanıtman lazım... ayrıca her hücreye 50 tane seçenek düğmesi yerleşecek...
yinede sen bilirsin...

3 adet seçenek düğmesi kullanarak tek butonla hücrelere kayıt yapan macro kotu yapmayı araştır...

Sayın Hımmmmmmm;

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Çok yardımcı oldu.Bir şeyi öğrenmek istiyorum.50 tane seçenek düğmesi var ve hepsinde de kod olduğunda bir yavaşlık olur mu ?

slm

excelin dosya boyutu arttıkca yavaşlamada olacaktır... nesne dosya boyutunu pek etkilemez... çok olmasada sayfada gözle görülemeyecek bir yavaşlama yapar.... pek önemli de değil...
yalnız sayfada hücreleri ve nesneleri kontrol etmek zorlaşır... ilerde yapacağın yeni bir düzenleme bir çok nesneyi yeniden düzenlemeyi gerektirebilir... bıktırıcı ve usandırıcı olur... ayrıca her nesneye kontrol macrosu yapmak pratikcede yapsan, ilerde hakim olma ve kontrol durumunu zorlaşabilir...
macronun amacı bir çok konuyu tek makroda halletmeye yöneliktir... aynı konular için sürekli macro yazmak değildir...

söylemek istediğim; seçenek nesnesinin mahiyetini bil... ama bu şekilde kullanmak pratik değil... kendin için bir alıştırma olarak görmeye çalış...

şunu söyleyeyim.. c2 sütununa elle eft-havale-virman yazıp..
b2;c2;e2 sütunları için, g2 sütununda =BİRLEŞTİR() formülünü uygulamak daha pratik...

Sayın hımmmmm;

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bu şekilde bir uygulama yapmayacağım. Sadece öğrenmek için sordum.Dediğiniz gibi eğer ve birleştir fonksiyonları birlikte kullanarak aynı sonuca ulaşabiliyorum.Saolun...

Geri